Speciale versie Speelstad 2020 Digistad; activiteiten online en een speurtocht

Een vogelhuisje als bouwpakket, een online talenten jacht, chatroom voor Digistadters en nog veel meer.

Speelstad 2020 is afgelopen maandag van start gegaan via een Digistad met leuke activiteiten online, maar ook een speurtocht in diverse Vlissingse wijken.

Door de coronamaatregelen kan de normale versie van Speelstad geen doorgang vinden. Er is hard gewerkt door de vrijwilligers om de kinderen de komende 2 weken toch nog een beetje Speelstad gevoel te geven. Op de site digistad.speelstad-vlissingen.nl staat de kalender met de opdrachten. De opdrachten vanaf maandag 27 juli zijn actief zodat je er op kunt klikken voor de uitleg. De links blijven actief, dus je kunt er heel Digistad mee starten. De bestelde bouwpakketten voor de vogelhuisjes worden deze week gemaakt, er worden extra pakketten gemaakt, dus je kunt nog bestellen. Kijk iedere dag op de website voor nieuwe actieve links en andere dingen.

Vlog van Digistad
Ook is er iedere dag een nieuwe vlog van Digistad te zien. Vanaf zaterdag zijn er de speurtochten, dus vorm een team met je gezin of vrienden en meldt je aan.

Het zou leuk zijn als jullie een foto of filmpje maken van hoe jullie de opdracht doen of wat je hebt gemaakt, en deze dan op deze website insturen (klik op 'Bestand inzenden' in het menu). Deze ingestuurde foto's en filmpjes zullen dan op deze website worden getoond.

Speurtocht
BELANGRIJK: de speurtocht is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, en er dient altijd minimaal één volwassenen mee te lopen.

Tijdens de speurtocht moet je op zoek naar letters die verstopt zijn achter de ramen van de huizen langs de route, maar je kunt ook iemand tegenkomen waarbij je middels een opdracht letters kunt scoren. Alle letters samen vormen een zin die je mag invullen op het deelnameformulier. De oplossingen van alle speurtochten vormen ook een puzzel, dus kijk op deze pagina wat de oplossing van iedere speurtocht is en puzzel mee. Je kunt de speurtocht doen met je gezin, of met een klein groepje vrienden. In één team mogen maxiamaal 10 kinderen zitten. Bedenk ook een leuke naam voor jouw team.

Voor de speurtochten hebben we 6 gebieden gevormd waar de speurtochten zullen plaatsvinden, en hij is in ieder gebied op een andere dag:

Nr                      datum          wijken  
1    zaterdag     1 augustus    Binnenstad     
2    dinsdag      4 augustus    Paauwenburg     
3    woensdag  5 augustus    Bossenburgh/Papagaaienburg     
4    donderdag  6 augustus    Westerzicht/West-Souburg     
5    vrijdag        7 augustus    Oost-Souburg     
6    zaterdag     8 augustus    Middengebied     

Je mag zelf weten in welke wijk je de speurtocht gaat lopen.

Per speurtocht hebben we een vast startpunt waar je per team het deelnameformulier krijgt. We maken een schema zodat de groepjes om de beurt vertrekken en elkaar niet in te snel in de weg lopen. Het vertrekpunt en je begintijd worden per mail toegestuurd.

Om aan de speurtocht deel te nemen moet je jouw team hier aanmelden.

Website: Digistad

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0