Vlissingen vanaf maandag 3 augustus ook testlocatie voor het coronavirus

Vanaf maandag 3 augustus 2020 is het ook mogelijk om in Vlissingen te laten testen op het coronavirus (COVID-19). De ingang van de testlocatie is bereikbaar via de Sottegemstraat in Vlissingen.

Testlocatie Walcheren
GGD Zeeland opent de nieuwe testlocatie op Walcheren in samenwerking met Adrz en het Rode Kruis. Er is gekozen voor een extra testlocatie in Vlissingen zodat er een goede verdeling is van testlocaties in Zeeland. Met de opening van deze nieuwe testlocatie kan het aantal testen dat dagelijks in Zeeland uitgevoerd kan worden, opgehoogd worden tot wel 700 stuks. Hiermee wordt voorbereid op de verwachte landelijke toename van testaanvragen.

Afspraak coronatest
Heb je klachten passend bij het coronavirus? Maak dan een afspraak via het landelijke nummer: 0800 1202. Dit kan dagelijks van 8.00 tot 20.00. De afgelopen weken werden de Zeeuwse testlocaties, net als alle andere testlocaties in Nederland, druk bezocht. In de maand juli werden er in Zeeland circa 10.000 testen afgenomen.
Vier testlocaties in Zeeland

Vier testlocaties in Zeeland
Zeeland heeft met de nieuwe testlocatie in totaal vier testlocaties. Goes (Adrz), Terneuzen (ZorgSaam), Vlissingen (Adrz) en Zierikzee (Adrz). Daarnaast heeft GGD Zeeland een team dat testen uitvoert bij mensen thuis, die niet mobiel genoeg zijn om een testlocatie te bezoeken. Ook plant GGD Zeeland zelf de testen in voor kinderen tot 7 jaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sjaak (maandag, 03 augustus 2020 16:32)

    En vervolgens worden er, doordat er duizenden tests meer worden afgenomen in Nederland, meer besmettingen vastgesteld. In Nederland is het aantal positieve tests ten opzichte van het totaal aantal tests gezakt tot rond de 1% en die 1% is het nu nog steeds (sinds de week van 15-21 juni). 1% van 65.000 testen, half juni, is in absolute getallen natuurlijk meer dat 1% van bijna 135.000 testen vorige week. De toename van het aantal besmettingen van de afgelopen weken is dus grotendeels, zo niet volledig, toe te schrijven aan de toename van het aantal testen. Waarom de politiek angst en paniek blijft zaaien is voor mij dus compleet onduidelijk. Bedenk een reden waarom ze dat doen.