Dierenambulance blijkt hard nodig: al bijna 500 ritten sinds 15 april 2020

Dat de dierenambulance een onmisbare functie vervult in Vlissingen blijkt uit het aantal ritten die sinds 15 april 2020 zijn gemaakt.

Stichting Dierenwelzijn Walcheren bestaat sinds 1 februari 2020 met het idee om het dierenwelzijn op Walcheren naar een hoger niveau te brengen.

“Om dit doel te bereiken zijn wij in overleg gegaan met stichting Dierenlot voor een dierenambulance.
Deze aanvraag werd goedgekeurd en wij hebben nu een dierenambulance in bruikleen. En sinds 15 april rijden wij met ruim 40 vrijwilligers 24/7 rond in vooral Vlissingen, maar ook op de rest van Walcheren om dieren in nood te helpen. Ondanks de corona hebben we toch op een veilige manier vrijwilligers kunnen werven. Stuk voor stuk mensen die hier geen ervaring mee hadden maar zich inschreven, omdat ze dezelfde visie hebben als de stichting". Zegt Rens van Goudswaard secretaris van Stichting Dierenwelzijn Walcheren.

"Onze vrijwilligers zijn eigenlijk zo in het diepe gegooid, zonder enige ervaring met dit werk krijgen ze het toch voor elkaar om elk dier te helpen waar nodig. Van hele kleine ritjes zoals een jong duifje of meeuwtje tot meldingen waarbij geweld tegen dieren is gebruikt tot afgelopen week, de grote explosie op de Hogeweg waarbij meerdere mensen en dieren gewond en nagekeken moesten worden. We zitten na nog geen 4 maanden al bijna aan de 500 ritten, dit hebben wij nooit zien aankomen. Maar dit bewijst maar weer hoe hard er een dierenambulance nodig is".

Website Stichting Dierenwelzijn Walcheren

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Willy Dirven, Hogeweg 29, Vlissingen (donderdag, 06 augustus 2020 10:21)

    Mooi om te lezen. De poes Lucky en ik zijn inmiddels weer veilig thuis en maken het goed!

  • #2

    Diana Pleyte, Hogeweg 31, Vlissingen (zaterdag, 08 augustus 2020 13:08)

    Ook Rex is blij met jullie!