SGP Vlissingen adviseert inzet van coronacoaches, en mondkapjes op drukke plaatsen

Als het aan de SGP Vlissingen ligt moeten er op drukke plaatsen zoals de winkelstraten en de boulevards coronacoaches worden ingezet.

Ook pleiten Lilian Janse en Cor Tromp van de SGP in Vlissingen voor het dragen van mondkapjes. En dan vooral in openbare, besloten en/of binnenruimtes, waar de 1,5 meter niet gehanteerd kan worden (omdat het simpelweg te druk is). SGP Vlissingen vraagt niet om mondkapjes verplicht te stellen, maar een 'dringend advies’ ze wel te dragen. Via de artikel 34 vragen wil de SGP Vlissingen weten of burgemeester en wethouders van Vlissingen daar voor voelen. Vanwege het toenemend aantal corona besmettingen, ook in Vlissingen, en de grote aantallen toeristen die Vlissingen bezoeken, vinden wij het nodig om schriftelijke vragen in te dienen.

Nu het kabinet, het RIVM en het OMT ten einde raad ook de mondkapjesdiscussie maar delegeert naar de plaatselijke overheden, willen we allereerst u veel sterkte wensen in het beslissing nemen over het dispuut dat gaat over het medische wel en wee van de burgers en toeristen in onze stad. Net als u zijn ook wij geen viroloog, dat willen we ook niet worden.

We beperken ons daarom maar tot de basis: lucht afkomstig uit een besmettingsbron is niet prettig om in te ademen. Temeer omdat we, als ontvanger van deze lucht, mogelijk ziek kunnen worden, niet van een griepje, maar van het uitermate vervelende en soms verwoestende Corona-virus. We willen u en de raadsleden niet terugroepen van reces om de mondkapjesdiscussie in de raadszaal te gaan voeren, maar de SGP wil hierover wel de volgende vragen stellen:

Artikel 34-vragen van de (SGP Vlissingen) aan het college
1.  Herkent u de basisomschrijving van het probleem?
2.  Zo ja; wilt u in openbare, besloten en/of binnenruimtes, waar de 1,5 meter niet gehanteerd kan worden (omdat het simpelweg te druk is), mondkapjes dringend adviseren?
3.  We hebben de indruk dat de virologen het in het algemeen wel eens zijn dat het corona-virus zich in de buitenruimte minder makkelijk verspreidt. Nogmaals, we zijn geen virologen. Maar is het een idee om op drukke plekken (Boulevard, winkelstraten), in navolging van andere gemeenten, coronacoaches in te zetten?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hans Croon (vrijdag, 07 augustus 2020 09:48)

    Mondkapje buiten hebben 0,0 zin. Is door vele erkende virologen en medici aangegeven.
    He enige wat het daar doet is mensen die het dragen opzadelen met ademhalingsproblemen.