Expositie Oranjemolen weer open op de Groene Boulevard in Vlissingen

Vanaf vrijdag 14 augustus 13:00 uur is de expositie in de Oranjemolen op de Groene Boulevard in Vlissingen weer open voor publiek.

De tentoonstelling vertelt het relaas van de Slag om de Schelde, en dan met name de landing bij Uncle Beach, pal naast de molen.
Oktober 1944: Antwerpen is al bevrijd maar de Westerschelde is nog in vijandige handen. Daarom wordt eind oktober 1944 de Slag om de Schelde gestreden en de Atlantic Wall doorbroken. Het is naast Normandië de enige plek waar dit is gebeurd.

Het is één van de zwaarste operaties tijdens WOII. Na vijf weken is de slag gewonnen door de geallieerden. Er zijn vele duizenden doden te betreuren. Op de plek waar destijds de geallieerden aan de wal kwamen, is nu een herdenkingsgebied ingericht. De Oranjemolen maakt hier onderdeel van uit. In de molen is een vernieuwde expositie over de Slag om de Schelde te zien. En de gevolgen die deze had voor de bevolking en de stad Vlissingen.

De Oranjemolen zal tot eind oktober open zijn voor publiek van donderdag t/m zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur, net als De Kazematten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0