Weinig wifi-hotspots in Zeeland ten opzichte van andere provincies

In de provincie Zeeland zijn, ten opzichte van andere provincies, weinig openbare wifi-netwerken beschikbaar: 7.672, slechts 1% van het aantal wifi-hotspots in Nederland.

Enkel in Drenthe (7.408) zijn minder netwerken geregistreerd. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl naar de toegang tot openbare wifi. In heel Nederland bevinden zich in totaal 744.229 openbare wifi-punten. Zuid-Holland heeft, met 216.124 wifi-hotspots, de meeste toegankelijke internetpunten. Noord-Holland (213.233) en Noord-Brabant (84.966) vullen de top 3 provincies met de meeste openbare netwerken aan. 

Veel wifi-punten in Goes, Middelburg en Vlissingen
Zeeuwse gemeenten hebben gemiddeld 697 wifi-hotspots. Binnen de provincie zijn echter grote verschillen te zien. Zo bevinden zich in Goes, Middelburg en Vlissingen veruit de meeste netwerken, in iedere plaats zo’n 2.000. Borsele telt slechts 9 openbare wifi-netwerken. Ook in verhouding tot het aantal inwoners hebben de drie grote Zeeuwse steden de meeste wifi-punten. Borsele en Terneuzen hebben de laagste openbare wifi-dichtheid van Zeeland, met 4 en 5 wifi-punten per 10.000 inwoners.

Zeeland heeft relatief hoge wifi-dichtheid
Hoewel Zeeland weinig wifi-punten telt, is de wifi-dichtheid in de provincie relatief hoog. Per 10.000 inwoners hebben Zeeuwen meer wifi-netwerken om uit te kiezen dan Groningers, Drentenaren en Flevolanders. Zuid-Holland heeft de hoogste openbare wifi-dichtheid, met 22.648 netwerken per 10.000 inwoners. Ook in Noord-Holland en Noord-Brabant is er per inwoner meer dan één netwerk per persoon beschikbaar.

Meer regionale verschillen en andere resultaten uit het onderzoek zijn te lezen op https://www.vpngids.nl/veilig-internet/surfen/statistieken-openbare-wifi-hotspots/

Reactie schrijven

Commentaren: 0