Storm Francis een officiële zomerstorm, met windstoten van 100 kilometer per uur

Volgens het KNMI bereikt storm Francis vanochtend vroeg zijn hoogtepunt, met windkracht 9 en zeer zware windstoten van zo’n 100 kilometer per uur, vooral aan de kust.

De bomen hebben het zwaar te verduren, aangezien deze nog vol in het blad staan. Het hoogtepunt van de storm lag tussen 05:00 en 06:00 uur met een windkracht 9 in Vlissingen. De kans bestaat dat takken en bomen zullen afbreken en daarmee schade kunnen veroorzaken en wegen blokkeren.

Storm Francis bereikt Nederland 
Langs de kust bij IJmuiden staat sinds 21.00 uur windkracht 9 en dat betekent dat Francis ook in ons land nu een storm is,meldt Weerplaza.In de kustprovincies geldt sinds 20.00 uur code geel vanwege zware windstoten. Het KNMI verwacht dat de storm tussen 04.00 uur en 05.00 uur op z'n sterkst zal zijn.De windstoten kunnen in het hele land 75 tot 90 kilometer per uur bereiken,langs de kust mogelijk lokaal iets boven de 100 kilometer per uur.    

Voetveer Vlissingen - Breskens uit de vaart
Vanwege de harde wind is de Westerscheldeferry uit de vaart gehaald. Voor de passagiers worden bussen ingezet. Reizigers moeten daardoor rekening houden met extra reistijd.

Het blijft onstuimig  
Woensdagmiddag is de ergste wind voorbij, maar het blijft onstuimig. Aan de kust kan het hard tot stormachtig waaien met zware windstoten van 80-90 km/uur.

Twaalf zomerstormen
Francis is de vijfde storm van het jaar. In februari kwamen vier stormen over het land in een tijdsbestek van twee weken. Ook in augustus vorig jaar werd een zomerstorm gemeten. Weeronline noemt het „opvallend” dat er deze eeuw al twaalf zomerstormen in Nederland zijn geregistreerd.

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0