NOS Avondetappe live uitgezonden vanuit de Machinefabriek in Vlissingen

De Machinefabriek was maandagavond het decor voor de live uitzending van het NOS programma de Avondetappe.

Te gast waren Maarten Ducrot en oud-wielrenner Thomas Dekker in de derde aflevering van het praatprogramma, wat gepresenteerd werd door  presentatrice Dione de Graaf. Vanwege de corona-maatregelen wordt het programma dit jaar vanuit Nederland uitgezonden, en niet vanuit Frankrijk. Maarten Ducrot komt uit Vlissingen, en was in de jaren tachtig en beginjaren negentig profwielrenner. In 1985 won hij een etappe in de Tour de France. Sinds 2004 is hij werkzaam bij de NOS als wielercommentator.   

"Ik voel mij Vlissinger, en ik kom thuis"
Dione de Graaf: “Voel je je hier al een beetje thuis, je bent hier geboren”. Maarten Ducrot: “Ja vorige week was ik hier nog met vakantie, mijn hele familie woont hier nog dus ik voel mij Vlissinger en ik kom thuis”. Dione: “Ja is dat echt zo als je hier binnenkomt rijden?” Maarten: “In dit haventje heb ik gevist met mijn maten, en hier in dit gebouw hebben de vaders van mijn beste vrienden gewerkt”. Thomas Dekker: “Ga je elk jaar terug naar Vlissingen?” Maarten: “Ik ben heel vaak in Zeeland, mijn broers en zussen wonen hier in de buurt en het is prachtig hier in Zeeland!”

De uitzending van de Avondetappe is terug te zien via deze link.                 

Reactie schrijven

Commentaren: 0