Primeur in het Zeeuws maritiem muZEEum: de Souvenir Supermarkt

Het muZEEum is de eerste plek waar alle souvenirs samen worden aangeboden, vanaf vrijdagmiddag 4 september.

Ontwerpstudio Foodcurators ontwikkelde de vier souvenirs in opdracht van de Provincie Zeeland en in samenwerking met Erfgoed Zeeland. Het gevarieerde landschap en de rijke historie van Zeeland bevatten vele verhalen. Deze zijn verzameld en ondergebracht in negen iconische verhaallijnen: de erfgoedlijnen. Om de erfgoedlijnen levendig te maken voor zowel inwoners als toeristen ontwikkelde ontwerpstudio Foodcurators het project Zeeland Souvenirs & Placemarkers. Foodcurators is begonnen met vier betekenisvolle plekken in Zeeland.

Eerste locatie
Op elke locatie wordt een verhaal naar voren gehaald en is dit verhaal vertaald in een hedendaags product; een souvenir. Het Zeeuws Maritiem MuZEEum is de eerste locatie waar alle souvenirs samen worden aangeboden in een Souvenir Supermarkt.

Vanaf vrijdag 4 september zijn in de museumwinkel te vinden:
- Coudekercke Gruit Bier en Gruitglazen, streekproducten van een verdronken plek.
- Evertsen & Evertsen borrelproducten, waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor het onderhoud van  het praalgraf van de admiraals Evertsen.
- Zeeuwse badparel, een ecologische kuurzeep gebaseerd op de kuurtraditie aan de Zeeuwse kust.
- Een bakmix gebaseerd op de Joodse achtergrond van de bolus. Je kunt met deze mix bolussen bakken, óf lekkernijen van hedendaagse nieuwe Zeeuwen.

Foto: Viorella Luciana Photography

Reactie schrijven

Commentaren: 0