Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen aflevering 2 – Kwaliteitsdienst

Peter Feij oud Scheldeman (49 jaar gewerkt, pas met pensioen) verteld zijn verhaal voor de rubriek van RTV Vlissingen Scheepsbouwgeschiedenis in deze tweede aflevering als medewerker kwaliteitsdienst voor de KSG.

Peter was sinds 1975 werkzaam als kwaliteitscontroleur maar niet al deze jaren via de scheepsbouw, hij begon bij de apparatenbouw en industrie die toen nog volop in beweging was waar componenten gebouwd werden voor de snelle kweekreactor Kalkar in Duitsland. “En na die periode van apparatenbouw ben ik overgestapt naar de scheepsbouw  in verband met de reorganisaties en het Tsernobyl effect. De klad kwam in de nucleaire industrie en in wezen zat er overal de klad in en waren er problemen ook bij de KSG. Alles liep terug op economisch gebied, de scheepsnieuwbouw die had toen de opdracht gekregen na het RSV debacle om 8 M fregatten te bouwen, en dat was eigenlijk mijn geluk daar kon ik overstappen naar de scheepsnieuwbouw bij ingekochte goederen controle, dat was weer geheel iets anders dan de apparatenbouw.” Aldus Peter Feij.

De Schelde was de trots van Vlissingen
Scheepswerf De Schelde was de trots van Vlissingen. De hele stad liep uit als een schip van de helling gleed. En het bloeiende bedrijf gaf volop werk. De meeste arbeiders stonden met liefde in de jaren 30 tot en met de jaren 90 aan de machines, tot de neergang van de scheepsbouw inzette. RTV Vlissingen is met ingang van juli 2020 gestart met een nieuwe rubriek: ‘Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen’. Via deze rubriek besteden we maandelijks aandacht aan de Scheepsbouwgeschiedenis in Vlissingen. De opnames vinden plaats vanuit het Museum Scheldewerf gelegen aan de Willem Ruysstraat 100 in Vlissingen. In deze tweede aflevering aandacht voor de kwaliteitsdienst op de werf. Peter Feij vrijwilliger verbonden aan het Museum Scheldewerf verteld over de periode dat hij werkzaam was via de Scheepswerf De Schelde.

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0