· 

Grootste online demonstratie voor de zorg ooit

De actie ‘meer dan applaus’, een demonstratie voor meer salaris en minder werkdruk voor mensen in de zorg, heeft online ruim 10.000 kijkers getrokken. Meld de website metronieuws.nl.

Dat liet de organisatie gisteren na afloop van de manifestatie weten. De bijeenkomst werd fysiek met enkele mensen gehouden op het Malieveld in Den Haag, terwijl de actie zich verder op internet afspeelde. De organisatie spreek van „de grootste online demonstratie voor de zorg in Nederland ooit”. 10.000 kijkers lijkt bepaald geen monsterscore, maar midden op de zaterdagmiddag is misschien een ander verhaal dan die avond in maart waarop half Nederland letterlijk voor de zorg stond te applaudisseren. Op het Malieveld was een glazen huis neergezet, waar presentator Humberto Tan in gesprek ging met de organisatoren en met mensen die in de zorg werken. Die gesprekken werden via internet uitgezonden.

SP Vlissingen actie: “Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel”
De SP- afdeling Vlissingen ondersteunde de actie met een inzamelactie van ‘3 Zusters’, een initiatief van verpleegkundigen, om zoveel mogelijk schoenen op het Malieveld te krijgen. De afgelopen dagen werden er door het hele land schoenen ingezameld en deze werden zaterdag 5 september op het Malieveld ingezet. Vanwege de coronamaatregelen was een vol Malieveld niet mogelijk, maar wél werden er duizenden paar schoenen neergezet onder het motto: “Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel”. De schoenen konden in Vlissingen worden ingeleverd bij diverse inleverpunten, via Petra Coret en Olga Penraat van de SP Vlissingen. Actie steunen? Meld je aan via deze link.

 

Videoverslag SP

Reactie schrijven

Commentaren: 0