Massagetherapeut Loes Beenhakker: ‘De wereld heeft verzachting nodig’

In de praktijk Verzachting van Loes Beenhakker in Middelburg brengt zij mensen weer tot rust en dat is hard nodig in deze turbulente tijden.

Loes brengt mensen via haar praktijk weer in staat van ontspanning en daar zijn diverse methoden voor waar ze gebruik van maakt. Een reportage van Trivo Marjanovic.

"Heel veel mensen zijn overprikkeld, te veel indrukken en op een gegeven ogenblik kun je heel lang door gaan op wilskracht op adrenaline en cortisol de stress hormonen en die zijn nodig voor de korte termijn. En als het dan lang gaat duren dan gaat het emmertje eigenlijk voller en voller lopen met gevolg dat het overloopt. En zit je niet meer lekker in je vel, je raakt gestrest, een korter lontje en slecht slapen zijn een aantal gevolgen die je dan ervaart, en zo raak je steeds verder in een negatieve spiraal en dat is niet nodig". Aldus Loes Beenhakker.

‘Boost’ jezelf met Oxytocine
Tactiel Stimulering is speciaal ontwikkeld om de afgifte van het ontspanning- en gelukhormoon Oxytocine optimaal te stimuleren. Dit hormoon is hét hormoon van ontspanning, herstel en verbondenheid. Oxytocine is de tegenhanger van je stresshormonen adrenaline en cortisol. Breng jezelf weer in balans en geef je lijf een ‘boost’ met dit natuurlijke ontspanning- en gelukhormoon.

En hoe kun je de mensen hier bij helpen?
Door aanraking en aandacht te geven en vooral de aanraking middels massage, de gewone massage zoals heel veel mensen dat kennen. En voor mij is het echt dit ligt echt in mijn hart, dat is de Tactiel Stimulering dat is een wat zachtere vorm van massage met als doel de stresshormonen omlaag te brengen, en meer rust te brengen. De wereld heeft verzachting nodig. Meer informatie via de website verzachting.                                                 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0