· 

Duurzame Zeeuwse knoop in de spotlight

Het ontwerp is tijdloos en het materiaal van de longsleeve gaat jaren mee. De opdruk verwijst naar de roots van de designer en de eigenaar van watMooi, die alle twee uit Zeeland komen. Het is een Zeeuwse knoop, een zilveren sieraad dat van generatie op generatie vrouwen wordt doorgegeven.

Van moeder op dochter
Duurzame kleding die je van moeder op dochter doorgeeft. Dat is het idee achter de GenerationS longsleeve van watMooi. Het ontwerp is tijdloos en het materiaal van de longsleeve gaat jaren mee.

Geen wegwerpmode
Joke Bom is de eigenaar van watMooi en draagt elke dag een Zeeuws knoopje. “Die heb ik van mijn moeder gekregen. Mijn moeder kreeg het weer van mijn oma en mijn oma weer van mijn overgrootmoeder. Ik draag dit bewust als tegenhanger van de wegwerpmode. Fast Fashion is iets waar ik me heel erg boos over kan maken. Koop liever iets goeds, iets dat tijdloos is. Iets dat altijd mooi blijft. Onze longsleeve is precies dat; een goed shirt dat nooit uit de mode raakt. Duurzaam en fair geproduceerd”.

Terug naar Nederlandse naaiateliers
De GenerationS longsleeve van watMooi is zo duurzaam mogelijk gemaakt. Het naaien gebeurt met de hand in een naaiatelier in Breda. Daar werken ook vluchtelingen uit Syrië, die het kleermakersvak nog tot in de puntjes beheersen. Zo hoopt watMooi een bijdrage te leveren aan de terugkeer van de textielindustrie in ons land. Dichtbij produceren betekent ook minder transport en dus een kleinere CO2 footprint. En als er dan toch moet worden vervoerd dan doet watMooi dat met fietskoeriers. watMooi gebruik Tencel voor de GenerationS longsleeve. Dat is een heerlijk zachte en bijzonder duurzame stof, gemaakt van de bast van een boom (eucalyptus) uit FSC bossen en is helemaal vegan.

Beperkte oplage
De GenerationS longsleeve is exclusief ontworpen door de duurzame modepionier Rianne de Witte. De mooie zwarte longsleeve met olijfgrijze opdruk is in een beperkte eerste oplage van 250 exemplaren verkrijgbaar voor € 69,95 via watmooi.nl. watMooi maakt de wereld een beetje mooier watMooi is al meer dan 10 jaar de grootste online winkel in Nederland en België voor duurzame mode. Alle kleding en accessoires die je koopt bij watMooi zijn op een eerlijke manier gemaakt, met respect voor mensen en voor het milieu. Zo wordt niet alleen jij maar ook de wereld een beetje mooier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0