Bouw gestart van 24 sociale huurwoningen aan de noordzijde Scheldewijk

L’escaut gaat 24 sociale huurwoningen bouwen in het zogenaamde deelplan ‘De Hofjes’.

‘De Hofjes’ zijn aan de noordzijde van de Scheldewijk gelegen, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat.

De sociale huurwoningen komen te liggen aan autovrije hofjes. De officiële start van de bouw van de nieuwbouwwoningen was op dinsdag 15 september. Oud-medewerker W. Murre van scheepswerf de Schelde heeft symbolische de 1e paal geslagen. Uiteraard geheel volgens de corona-richtlijnen van het RIVM en in klein gezelschap.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk
De woningen die gebouwd gaan worden, passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Woningen gebouwd op duurzame wijze, leveren voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De woningen aan de verschillende hofjes krijgen een eigen uitstraling, hebben twee woonlagen en drie slaapkamers. l’escaut woonservice verwacht in het laatste kwartaal 2020 te starten met de bouw van de woningen en deze eind 2021 op te leveren.

Sociale huurwoningen en appartementen
Verspreid over de komende 10 jaar verwacht l´escaut 200 woningen te bouwen in de Scheldewijk. Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen. De huurwoningen staan circa een half jaar voor oplevering aangeboden op de website van Zuidwestwonen. Het is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de woningen vanaf dat moment mogelijk om te reageren via Zuidwestwonen.

Duurzaamheid
De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De huizen hebben 2 woonlagen en 3 slaapkamers. l’escaut verwacht de woningen medio 2021 op te leveren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0