Toon Keersemaker (87) van Toon's Kiosk overleden

In de nacht van maandag op dinsdag is Toon Keersemaker (Toon Friet) op 87 jarige leeftijd overleden.

Geboren en getogen in Vlissingen werd Toon Keersemaker beroemd met zijn friet. Stond hij in zijn beginjaren met zijn aanhanger bij de Vlissingse scholen tussen de middag, in 1974 begon hij een frietzaak in Oost-Souburg aan de Vlissingsestraat. Dit pand is nog steeds als zodanig in gebruik.
Foto: 2016 Helge Prinsen Ik ben Vlissingen 

Daarna verhuisde hij naar de Boulevard (op de kop bij de ufo) en vond zijn uiteindelijke stek met Toon's Kiosk tegenover (het huidige) Boulevard 17. Dochter Wilma Keersemaker nam de zaak over en zus Ingrid Sanstra hielp mee. Maar Toon kon het niet laten daar toch iedere dag te zijn. Keersemaker woonde de laatste jaren in Ter Reede, waar hij nog steeds door velen werd herkend.  

Helge Prinsen maakte in 2016 een portret van deze beroemde Vlissinger via Ik ben Vlissingen.      

Reactie schrijven

Commentaren: 0