· 

Beperkte daling aantal inbraken in Zeeland tijdens corona

Van maart tot en met augustus 2020 vonden er in Nederland 19.311 inbraken plaats in woningen en schuren.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 18 procent. In de provincie Zeeland nam het totaal aantal inbraken slechts af met 3,2 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiedata.

Minder sterke afname inbraken dan in rest Nederland
In de periode maart tot en met augustus 2020 werden er in Zeeland in totaal 306 inbraken geregistreerd. Dit is een afname van 3,2 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De meeste inbraken binnen de provincie vonden plaats in Vlissingen (46), Middelburg (42) en Schouwen-Duiveland (39). De gemeenten in de provincie Zeeland waar juist het minst vaak werd ingebroken zijn Noord-Beveland (7), Kapelle (9) en Hulst (10).

Opmerkelijke gemeenten binnen Zeeland
Binnen de provincie Zeeland viel de gemeente Goes positief op: hier daalde het aantal inbraken met 43,8 procent van 32 naar 18. De gemeente Schouwen-Duivenland kende de grootste stijging qua inbraakincidenten, van 29 naar 39 (+35%).

Open schuurdeur risico
Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. ,,Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet.” zegt Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.”

Benieuwd naar de inbraakcijfers voor uw gemeente? Independer heeft het aantal inbraken per gemeente en provincie weergegeven in interactieve kaarten. Hier vindt u informatie en de laatste trends omtrent inbraken in uw gemeente.

Reactie schrijven

Commentaren: 0