Tweede etappe van Binckbank Tour Vlissingen te zien op VRT en Eurosport

Op woensdag 30 september rijdt de 2e etappe van de BinckBank Tour 2020 in Vlissingen.

Het is een tijdrit van bijna 11 km, in verband met corona worden de nodige maatregelen getroffen. De gemeente Vlissingen raad het publiek aan om de tijdrit thuis te volgen via de Belgische zender VRT en Eurosport. In plaats van langs het parcours te gaan staan. De start en de finish zijn niet toegankelijk voor publiek, en zijn er ook geen festiviteiten aanvullend op de tijdrit. Bezoekers die toch bij het evenement aanwezig zijn, moeten altijd 1,5 meter afstand in acht nemen.
Foto: Cor Vos     

Parcours
De renners starten op het Beursplein te Vlissingen. Vervolgens rijden zij over de Boulevard de Ruijter, Boulevard Bankert, Boulevard Evertsen, via het fietspad in de duinen naar de Burgemeester van Woelderenlaan, Bachlaan, Zwaanweg, Dishoekseweg, Verbrandehofweg, Galgeweg, Schubertlaan, Debussylaan, Bachlaan, Burgemeester van Woelderenlaan en Badhuisstraat.

Een aantal verbindingswegen afgesloten
De Spuikomweg, Spuistraat, Bellamypark en Smalle Kade zullen als verbindingsweg tussen start en finish ook worden afgesloten en slechts beperkt voor bestemmingsverkeer toegankelijk of over te steken zijn.

Maatregelen op 29 en 30 september
Om het parcours tijdig af te sluiten, zal een groot aantal verkeersmaatregelen van kracht zijn. Op dinsdag 29 september vanaf 18.00 uur worden het Stadhuisplein en het gedeelte van de Paul Krugerstraat tussen de Badhuisstraat en de Hobeinstraat afgesloten. Dit voor opbouwwerkzaamheden en plaatsing van televisievoertuigen. Op woensdag 30 september 2020 is de rest van het parcours tussen 11.00 en 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer.

Het parcours oversteken met voertuigen is dan niet mogelijk. Het parcours is alleen te voet of met de fiets over te steken. Maar doe dit alleen op punten bij de route waar begeleiders staan. Er rijden naast de deelnemende wielrenners regelmatig voertuigen over het parcours, bijvoorbeeld van de koersdirectie of de politie. Afhankelijk van de snelheid waarmee de renners fietsen, kunnen de genoemde tijden van de wegafsluitingen iets afwijken. Zie voor meer informatie de projectpagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0