· 

Fruit en groente goedkoopst bij Lidl’

Lidl is gemiddeld 16 procent goedkoper voor groente en fruit dan andere supermarkten.

Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond onder 15 supermarktketens. Spar is op het gebied van groente en fruit het duurst, met prijzen die 18 procent hoger liggen dan het gemiddelde. Het verschil tussen Lidl en Spar is groot, aldus de bond. Een zak witlof van 500 gram kost bij Lidl €0,89, terwijl de klant bij Spar €1,95 betaalt. Naast Spar scoort Deen (13% duurder) slecht op prijzen van groente en fruit.
38 producten bij Lidl goedkoper dan bij Aldi

Aldi
Na Lidl is Aldi de goedkoopste supermarkt voor groente en fruit. Consumenten betalen bij Aldi 12 procent minder dan gemiddeld. Van de 112 gepeilde producten zijn er 38 bij Lidl goedkoper dan bij Aldi. Voor 7 producten betaalt de consument bij Aldi minder dan bij Lidl. Op de derde plaats staat Vomar met 9 procent lagere prijzen dan gemiddeld.

Jumbo, Picnic en Plus
De Consumentenbond noemt het verder opvallend dat Jumbo en Picnic voor A-merken vaak goedkoop zijn, maar voor groente en fruit juist iets duurder dan gemiddeld. Bij Plus geldt het tegenovergestelde: voor A-merken zijn ze duurder dan gemiddeld, voor groente en fruit goedkoper. Voor het onderzoek vergeleek de Consumentenbond de prijzen van 112 verse groente- en fruitproducten. Het ging zowel om bewerkte als onbewerkte producten, maar niet om diepvriesproducten en groente in blik. Ook verspakketten en maaltijdsalades zijn buiten beschouwing gelaten. De geselecteerde supermarkten hebben ten minste 1 procent marktaandeel en minimaal 50 winkels of bezorgregio’s.

Discounters weinig biologisch groente en fruit
Kijkend naar het aanbod biologische groente en fruit bungelen de discounters onderaan de randlijst. Aldi verkoopt 5 biologische varianten, Lidl 11. Albert Heijn heeft met 51 artikelen volgens de Consumentenbond de ruimste keuze aan biologisch groente en fruit. Jumbo (45) en Plus (35) volgen.

Bron: Distrifood

Reactie schrijven

Commentaren: 0