· 

Tegenstanders Zwarte Piet nemen sticker campagne onder vuur

Een campagne die gevoerd wordt door de site ZwartePietSticker kan op felle kritiek van tegenstanders van Zwarte Piet rekenen.

Actievoerders laten dreigende reacties achter via verschillende social media en het contactformulier op de site.

Naast dat de Zwarte Pieten-discussie ieder jaar eerder lijkt te beginnen, reageren zowel voor- als tegenstanders steeds feller op elkaar. Met name aanhangers van actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ hebben verbaal hun onvrede tegen de site geuit.

Boos op actie
Door middel van berichten op Facebook, Twitter en via het contactformulier laten ze op verschillende wijzen weten dat ze boos zijn op de actie van ZwartePietSticker waarbij geïnteresseerden tegen kostprijs een setje met stickers kunnen bestellen. Ruim 1000 mensen hebben reeds meegedaan aan de actie.

Bedreigingen
De te bestellen stickers bevatten een tekst die Zwarte Piet verwelkomt. Deze tekst wordt vergezeld door het bekende karikatuur van Zwarte Piet. “Met name het feit dat we bewust hebben gekozen voor de ‘oude’ (met dikke lippen en oorbellen) Zwarte Piet schopt deze activisten tegen het zere been”, zegt de anonieme beheerder van de actie. “Natuurlijk hadden we rekening gehouden met enkele negatieve reacties vanuit de KOZP - beweging, maar de hoeveelheid bedreigingen die wij nu dagelijks binnen krijgen hadden wij zeker niet verwacht”.

Inmiddels hebben de oprichters de contactgegevens van de site waar mogelijk veranderd naar een anonieme variant uit angst dat de bedreigingen zich verplaatsen van digitale media naar bedreigingen in persoon. Desalniettemin zijn de deelnemers niet van plan om te stoppen met het aanbieden van de stickers.

Stickers bestellen via deze site!

Reactie schrijven

Commentaren: 63
 • #1

  Menno (zaterdag, 03 oktober 2020 08:05)

  Die agressie van Kozp is bekend. En onvoorstelbaar hoe zo'n klein groepje mensen digitaal zoveel berichten kan sturen. Vraag maar aan winkeliers die Zwarte Pieten in de winkel hebben. Niets van aantrekken dus en succes met de actie.

 • #2

  Eddie (zaterdag, 03 oktober 2020 09:11)

  Kozp loopt toch ook met spandoeken en banners, dus wat maakt zo,n stickertje uit?

 • #3

  Evilette de Hooligan-Heks (zaterdag, 03 oktober 2020 09:51)

  Zwarte Piet is helemaal geen rascisme !! Al die ellende voor niks !!

 • #4

  Lies (zaterdag, 03 oktober 2020 10:29)

  Een Stel verwende agressieve drammers is het. Wat doet KOZP zelf? Bedreigen en kinderen bang maken. Wat is nou erger?

 • #5

  raymond (zaterdag, 03 oktober 2020 11:28)

  Criminelen kunnen alleen bedreigen en niet een normaal gesprek aan gaan.
  Wij het volk willen onze cultuur behouden een kleine groep wilt onze cultuur kapot maken.

 • #6

  Punkie (zaterdag, 03 oktober 2020 12:20)

  Het is ongelooflijk. Niemand beseft dat KOZP geleid wordt door twee Ghanezen, De een, Akwasi, werd hier geboren. Zijn vader is hier naartoe gekomen. Op welke gronden hij kon blijven is niet bekend bij de Nederlander.
  De tweede Airfryer, is op zijn elfde gekomen Hoort hier niet. Vervolgens nog meer Ghanezen en Nigerianen. Dus mensen die niets met ons land hebben, anders dan subsidies opstrijken. Groeten.

 • #7

  Jan van Baal (zondag, 04 oktober 2020 00:09)

  Zou KOZP zich realiseren dat ze in democratisch land leven waar bedreigingen en chantage geen geoorloofde middelen zijn,Onbegrijpelijk dat ze gesubsidieerd worden

 • #8

  Eddy (zondag, 04 oktober 2020 00:53)

  Nederland wordt steeds meer geleid door kleine criminele groepjes en de politiek en een grote groep Nederlanders ligt te slapen. Alles wat Westers is moet kapot, inclusief wij blanken. Maar goed mensen slaap lekker verder dan kan je later zeggen: "We hebben het niet geweten."

 • #9

  Arjan (zondag, 04 oktober 2020 01:20)

  Wil ook zo een sticker

 • #10

  Hans (zondag, 04 oktober 2020 02:32)

  Ik wil ook zo sticker... 1 nee liefst 100 miljoen zodat op elke lantaarnpaal, deur, bushokje, of waar dan ook zo sticker staat te pronken :)

 • #11

  H kupers (zondag, 04 oktober 2020 06:19)

  Het sinterklaasfeest is een feest dat is vastgeroest in onze Nederlandse cultuur, en moet zeker blijven !
  Ik ben voor een democratie en vrij Nederland !

 • #12

  Muhammed Lepsi (zondag, 04 oktober 2020 06:55)

  Laat je niet intimideren door die afgunstige, marxistische extremisten van KOZP/ BLM! Meer dan 80% van de Nederlanders is voor behoud van de traditie van zwarte Piet en tegen deze extremisten. Extremisten die het helemaal niet om zwarte Piet gaat, die helemaal niet om zwarte mensen geven maar die alleen maar haat en tweespalt willen zaaien, die alleen maar blanke mensen en zij die tegen hen zijn willen bedreigen, beledigen en pijn doen uit haat, minachting en afgunst! Laat je niet intimideren wij zijn met meer, ik sta achter de niet racistische traditie van zwarte Piet!!!

 • #13

  Muhammed Lepsi (zondag, 04 oktober 2020 06:58)

  Trouwens waar kan ik die stickers bestellen?

 • #14

  Red Piet (zondag, 04 oktober 2020 07:34)

  Mooie actie ! Wij zijn ook voor Piet ! zie site : redpiet.nl ( red piet vat de ondergang! )

 • #15

  B.de lange (zondag, 04 oktober 2020 07:38)

  Heel goed plan.ga zo door.

 • #16

  Barry (zondag, 04 oktober 2020 07:42)

  Zwarte Piet is gemaakt naar het model van de moren uit Spanje. Niets met racisme of discriminatie te maken (integendeel). Mensen van KOZP trappen in de valkuil van hun eigen stereotypering.

 • #17

  Manon (zondag, 04 oktober 2020 07:50)

  Bewust provoceren en dan zielig doen, haha. Die oorbellen zijn trouwens slavenringen. Daarom is Zwarte Piet racistisch. Je doet zo net alsof slaven het leuk vonden om knecht te zijn, terwijl Zwarte Piet volgens de traditie alleen maar zwart is van het roet. Je zit dus dubbel fout. Maar goed, gelukkig zien steeds meer NLers wel het licht.

 • #18

  Ypsylon (zondag, 04 oktober 2020 08:02)

  De reacties hier allemaal en hoe ze dat spelen in de media: de voor en tegenstanders hoe kan iemand nou voor racisme zijn? Alsof het om een voetbalwedstrijd gaat. Ik ben voor Ajax en hun voor PSV? Pfffff laten we het erop houden dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn voordat zwarte piet volledig verdwijnt!

 • #19

  Bisschop Nicolaas van Myra (zondag, 04 oktober 2020 08:06)

  Zwarte piet is niet zwart van het roet m'n beste manon, zwarte piet was een door de bisschop Nicolaas van Myra vrijgekochte slaaf genaamd Pieter die uit dankbaarheid voor de heer Nicolaas ging werken als zijnde zijn knecht, een respectabele functie.

  Ik weet verder niet welk licht jij en vele andere Nederlanders beginnen te zien, maar ik vermoed dat dat komt door bepaalde chemische substanties die jullie innemen.

  En die zogenaamde slaven oorbellen is behoorlijk absurd, waarom zou je een slaaf een setje gouden oorbellen geven? Een stalen ketting om de nek is toepasselijker aangezien goud een statussymbool is, een symbool dat meer past bij een respectabele knecht bijvoorbeeld, of bij een stoere bloeddorstige piraat.
  Maar niet bij een slaaf.

  Jammer dat jij je eigen volk en cultuur verloochent als een vuile doortrapte landverrader

 • #20

  Esther (zondag, 04 oktober 2020 08:20)

  Als ik rond december buiten loop met mijn kinderen 3 en 4 jaar.
  En we lopen langs bijv. Een Surinaamse of Somalische meneer mevrouw of een kind. Dan roepen mijn kinderen hey kijk zwarte piet.
  Ik moet dan heel erg mijn best doen om weer uit te leggen dat dat niet klopt en dat dat gewoon mensen zijn zoals jij en ik die een ander kleurtje hebben en een andere haar structuur. Maar we zijn allemaal gewoon mensen. Deze mensen die horen wat mijn kinderen zeggen raken hier toch verdrietig van en ze vinden het niet leuk dat ze door kinderen worden aangezien als een soort ^strip figuur^ als de kinderen vergelijking maken tussen zwarte piet en getinte mensen dan klopt er echt iets niet.. Ik schaam me tegen over deze mensen ondanks dat mijn kinderen zelf ook niet Nederlands zijn multi culti worden opgegroeid gebeurt dit toch steeds weer dat ze in het dagelijks leven rond de maand december door dat ze in de winkels etc ^zwarte^ piet zien liggen dat ze buiten over donkere mensen zeggen hey mama kijk zwarte piet. Een Somalische jongen uit de klas van mij dochter word rond december zwarte piet genoemd. Sorry dit is niet normaal en dit kan echt niet. Wij mensen zouden daar schaamte voor moeten voelen en piet kan gewoon wat schoorsteen vegen hebben en de 1 kan donker zijn maar de ander moet ook licht met blond haar kunnen zijn. Dat is wat Piet in moet houden. En niet een zwart Poppetje met dikke lippen en een Afro. Dat is gewoon echt walgelijk. Voor de kinderen zou het ook veel leuker zijn en beter zijn als er verschillende pieten zijn. En niet 1 stereo type die lijkt op een bepaald deel van de bevolking waar TOEVALLIG zoveel pijn en ellende is geweest in de geschiedenis (slavernij) kijk verder dan je neus langs is mensen. Het gaat om de kinderen die het helemaal niks uitmaakt hoe piet eruit ziet. En niet om een stel idiote volwassenen die ergens aan willen vasthouden

 • #21

  Rob (zondag, 04 oktober 2020 08:31)

  Heel veel dingen worden door kozp gezien als racisme terwijl de echte nederlanders er totaal geen kwaad inzien het is begonnen met de negerzoenen (alsof negers niet kunnen zoenen ) of gewoon het woord neger , welke nederlander zoekt daar nou bewust iets achter of het uitbannen van een moorkop bij de hema ik wil zo n ding graag een kopje kleiner maken , we leefde nou eenmaal in een samenleving waar niemand er een betekenis achter zocht en waar je zeker alles mocht zeggen maar dat soort figuren die nu hier een uitkering hebben of niet genoeg werken ( omdat ze teveel tijd overhouden ) alles mogen zeggen met al dan niet bedreigingen aan het adres van mensen die voor zwarte piet zijn en ook nog gestimuleerd worden via de overheid met subsidies en een gezellig bakkie ( zwarte koffie )op het katshuis .
  Deze stikkeractie is een topactie ik vind het een zeer nette initiatief zonder mensen schade toe te brengen �

 • #22

  Leo (zondag, 04 oktober 2020 08:35)

  Het word gewoon tijd om die janknegers het land uit te schoppen.

 • #23

  Wilbert (zondag, 04 oktober 2020 09:03)

  Misschien weet je het verschil niet tussen krullen en een afro kapsel? Heb nog nooit een zwartePiet met een afro gezien? Wel met krullen...behalve m'n buurman dan een donkere antiliaan van 55, die zich met sinterklaas altijd verkleed als Piet. Hij vind het geweldig als hij ziet dat kleine kinderen blij van hem worden in sinterklaas tijd. Als je dat door hebt kan je dat aan je kinderen leren.daarnaast gaat het niet om dikke, maar knalrode lippen... En weer heb ik nog nooit een donker persoon gezien die van zichzelf zulke rode lippen heeft. Jij wel? Dus dat stereotype word gecreëerd door mensen zoals jij (ester) die een bril nodig hebben, en gelijkenissen zien die ze willen zien. Nog even en dan voelen alle circusclowns zich gediscrimineerd door BUMBA.
  Stel je word dakloos, en voor nood kan je bij een gezin terecht met een goed hart, die je helemaal opnemen. Maar toch irriteer jij je aan die 2 neefjes van hun familie omdat je DENKT dat die jou veroordelen omdat je dakloos was, eis je dan ook van dit gezin dat ze hun familie vaarwel zeggen en voor jou kiezen? Of is het logisch dat het dan tijd is om je mond te houden en je spullen te pakken, en dankbaar te zijn voor hoe dit gezin je je heeft behandeld.,
  Sinds al die internet gekkies en vreemde snuiters die aandachtsgeil zijn, zo veel macht hebben gekregen met hun "volgers".. is de wereld er niet veel beter op geworden.....
  Iedereen voelt wat hij of zij voelt, ik voelde me jaren gediscrimineerd omdat ik anders ben, maar dat is mijn probleem waar ik mee om moet gaan, sinds social media is het tig keer erger geworden op de hele wereld, maar hey, that's life, suck it up.

 • #24

  Mina (zondag, 04 oktober 2020 09:19)

  Hoi, allemaal. Mensen of aso mensen die zich gediscrimineerd voelen door een kinderfeest met zwarte Piet., moeten eerst maar is gaan lezen waar het vandaan komt. Kort gezegd zwarte Piet was een gerespecteerde man die samen met sinterklaas kadootjes uitdeelden aan kinderen. Mensen zwart is een kleur, moet alles wat zwart is vergeleken worden met discriminatie. Hoe zouden hun het vinden als we naar hun land van afkomst een feest van hun gaan verbieden!!!!! Denk daar maar eens aan. Haat zaaien is hun enige doel en dat is zeker strafbaar. Sorry, maar deze mensen moeten aangeklaagd worden.

 • #25

  Robert Smit (zondag, 04 oktober 2020 09:21)

  welke slaaf liep er met dikke gestifte lippen, een muts met veren en grote gouden oorbellen in? Dus waar heb je het over? In ieder geval niet over Afro- mensen, maar een karaktirituur.

 • #26

  Martijn Huizing (zondag, 04 oktober 2020 09:23)

  Zwarte Piet is van ons. In en in triest dat toch onze overheid dit toch inziet dat een kleine groep dit anders wil. Onze oudste dochter en nichtje spelen dan wel voor zwarte Piet voor onze jongste dochter die dit jaar voor de laatste keer mee doet. Zei is bijna 8. Maar verder goed bezig.

 • #27

  Toke maessen (zondag, 04 oktober 2020 09:26)

  veel geluk en niks aantrekken gewoon doen

 • #28

  Johan (zondag, 04 oktober 2020 09:49)

  Betere reclame kan deze sticker actie niet krijgen. Ik kende ze niet...nu meteen besteld.....
  TOP kozp...bedankt

 • #29

  Dennis Eijs (zondag, 04 oktober 2020 11:15)

  Ik zie gewoon een zwarte piet? Ik zie geen karikatuur van zwarte piet. En niets mis mee zo'n sticker misschien bestel ik em ook wel, want bij mij is zwarte piet gewoon welkom. Er zijn inderdaad lieden die denken dat ze iedereen hun wil mogen opleggen. En anderen de mond mogen snoeren. Voor zulke zielige types heb ik geen respect of tijd.

 • #30

  a3 (zondag, 04 oktober 2020 11:28)

  laat iedereen zelf een beslissing maken wel of niet vieren. en jou op met dat gezeur er zijn belangrijkere dingen in de wereld.

 • #31

  Dennis Eijs (zondag, 04 oktober 2020 11:29)

  Esther #20
  Ik heb een wat langere witte baard en lang wit haar. Kinderen noemen me rond die tijd Sinterklaas (ook wel Santa Claus, oftewel, de kerstman, ik ben zelfs door een Duits kind van de zomer 'erdmenschen' genoemd.) Moet ik nou ook huilie huilie gaan doen? Nee hoor, kinderen zijn kinderen. Leuk juist. Alleen heeele zure haatdragende fantoompijn mensen zouden daar over vallen..

 • #32

  Jolanda wilmink (zondag, 04 oktober 2020 11:31)

  Waar kan ik zo'n sticker bestellen of krijgen dan
  Wij zijn hier voor zwarte piet
  Want zonder zwarte piet bestaat sinterklaas ook niet

 • #33

  Zwarte Piet Sticker (zondag, 04 oktober 2020 11:36)

  Voor de mensen in de reacties die graag een sticker zouden bestellen, de link is www.zwartepietsticker.nl

  Super bedankt voor jullie hulp!!

 • #34

  wvloon8@hotmail.com (zondag, 04 oktober 2020 11:47)

  KOZP moet eens bezoek krijgen van een knokploeg.

 • #35

  f.renckens@quicknet.nl (zondag, 04 oktober 2020 12:20)

  Jammer zins het probleem zich voor Doet dat 20% van de donker inlandse mensen .Probleem hebben met hun eigen achtergrond.Moet wij stoppen met onze Zint en Piet feesten.Sorry hoor ga lekker terug naar je roets dan val je niet op, en stop met haat gedraag

 • #36

  A Hogendoorn (zondag, 04 oktober 2020 12:51)

  Geweldige actie, nu op iedere lantaarnpaal deze sticker plakken. We laten ons toch niet overlopen door een stel huilers. Laat ze naar d'r eigen land gaan als het ze hier niet bevalt.

 • #37

  Daylin (zondag, 04 oktober 2020 12:54)

  Lekker doorgaan met jullie actie en schijt aan de mensen die het niet leuk vinden.

 • #38

  Michael (zondag, 04 oktober 2020 12:59)

  Ikzelf heb wel enkele vragen. Nu moeten alle zwarte pieten eruit want dit is racistisch maar wat als alle pieten een kleur hebben maar er geen zwarte erbij hebben zitten dan krijgen we hier gezeur over. Ook vraag ik me af waarom kozp zo agressief reageert op mensen die tegen dit onderwerp anders opkijken en een andere mening hebben. Ik vind het zelf ook erg triest dat je tegenwoordig zo voorzichtig moet met wat je zegt anders discrimineer je en ben je een racist. Na de uitspraak van onze populaire rapper met zijn zender zwart gaf hij zelf ook aan dat hun programma's keken met getinte mensen met andere woorden ook hij verdiept zich niet in de blanke cultuur.

 • #39

  raymond (zondag, 04 oktober 2020 13:36)

  ik wil ook zo sticker ken ik me kont er mee afvegen zwarte piet blijf zwarte piet en schijt aan die lui hebben

 • #40

  Remon B. (zondag, 04 oktober 2020 14:15)

  Ik mag van 2 van mijn donker getinde vrienden geen haarproducten van het merk "Schwarzkopf" meer kopen / gebruiken. Let wel, ben zelf ook halfbloed. Deze mannen zijn gedegradeerd tot ongewenste kennissen: Kom niet aan mijn haarproducten!

 • #41

  Anke Van Heeckeren (zondag, 04 oktober 2020 14:15)

  Wat een grote onzin, oproerkraaiers zijn het.....
  Hebben zeker niets anders te doen, ga een leuke baan zoeken of iets dergelijks..

 • #42

  Rujoleki (zondag, 04 oktober 2020 15:08)

  Stem op de PVV of het FvD. Zij trappen koos het land uit inclusief de nederlandse verraders.

 • #43

  Digi (zondag, 04 oktober 2020 15:27)

  Plakt men ook stickers over
  NSB- 'ers.
  Nee toch,het is allemaal doordramerij en ordinaire pesterij.
  Zijn er niet genoeg problemen
  die ons allemaal aangaan?
  Dit is ongecivileerd.Waarom?

 • #44

  Ria (zondag, 04 oktober 2020 15:56)

  Ik ga de stikkers ook opplakken. Ons feest dus blijf er van af.

 • #45

  Phoebe (zondag, 04 oktober 2020 16:23)

  Ja, wat moet je ermee zo langzamer hand. Ik blijf denken dat beide partijen moeten proberen tot elkaar te komen.

 • #46

  Joop (zondag, 04 oktober 2020 16:51)

  De KOZP beweging zijn een stelletje zielige figuren die op dez manier aandacht willen krijgen elke aandacht is goed ook negatieve. Dat ze het met hun agressieve gedrag mensen hun mening opdringen en alles in het racistische moeten trekken moet stoppen. Zou graag willen wten hoeveel vsn deze mensen een soort van uitkering hebben. Dat moet haast wel want een persoon die de hele dag moet werken heeft hiervoor geen tijd. En als je dan zo ongelukkig bent hier in Nederland rot dan aub op naar het land waar je dan wel denkt thuis te horen. Nederland is voor alle nederlanders ongeacht kleur, gender of geloof. Maar dan hou je je wel aan de normen en waarden van dit land en verpest je het niet voor ander met asociale en agressief gedrag dat hoort hier niet thuis

 • #47

  Henk (zondag, 04 oktober 2020 16:58)

  Kick out kozp, stelletje huilers zijn het

 • #48

  Elena (zondag, 04 oktober 2020 17:00)

  Zwarte Piet is een Nederlandse traditie. Ik ben ook allochtoon en ik vind dat Zwarte Piet moet blijven. Iedereen - dus ook de allochtonen - mag in Nederland zijn eigen tradities behouden. Waar elders ben je zo vrij als in Nederland?!? Vreemdelingen die in Nederland toegelaten zijn, zijn hier gekomen - als ik mij niet vergis - omdat ze in hun eigen land niet vrij waren. Laten we Nederland Nederland zijn, niet kapot maken maar SAMEN constructief zijn!

 • #49

  FACUNDO LOPEZ (zondag, 04 oktober 2020 17:26)

  Waar kan ik die stickers bestellen?
  Aub antwoord sturen naar sintmalo@hotmail.com

  Bedankt en groeten vanuit Aruba

 • #50

  Michael (zondag, 04 oktober 2020 17:49)

  Het zijn zelf de grootste rassisten die kozp.

 • #51

  Ron (zondag, 04 oktober 2020 17:57)

  Het hele probleem is dat die mensen hun eigen land mee naar de verdoemenis hebben geholpen en nu hier ook komen doen.

  Sinds eeuwen was het hier blank en daar waar hun vandaan komen zwart, nu in een paar decennia is dat gaan mengen. En wat levert het op? Ellende en achteruitgang.

 • #52

  Rommel Opa (zondag, 04 oktober 2020 18:34)

  KOZP is een Marxistische organisatie.
  Met als ultiem doel,het tegen elkaar opzetten van bevolkings groepen.
  En het opdelen van de samenleving in:"dader " en "slachtoffer groepen".
  Net als organisaties als "antifa" en "BLM".
  Ik adviseer mensen de achtergronden en tactieken van Marxisten te onderzoeken.
  De wereld wordt geen vredigere plaats van dit soort mensen.

 • #53

  Kwamisa (zondag, 04 oktober 2020 18:38)

  Iedereen die roept dat traditie behouden moet worden en dat het feest moet blijven bestaan, wil ik het volgende zeggen:
  Het sinterklaasfeest was helemaal geen kindvriendelijke feest, de knecht van sint was een soort boeman, kinderen die stout waren, werden bedreigd met de roe en de zak, kregen helemaal geen cadeau en waren bang voor de knecht. Gaande weg is daar verandering in gekomen en is het een leuk feest geworden voor de kinderen. De kinderen zelf maakt het helemaal niks uit of Piet pimpelpaars met rode stippen is, het gaat hun om het feest!!! Daarnaast is het feest al zo vaak aangepast (hoezo traditie???), dat ik niet in zie wat het dit keer minder zou maken zonder "zwarte" Piet.
  Neem een voorbeeld aan de kinderen, die geven er niks om, als het maar feest is!!! Het zijn de "volwassen" die maar vast willen blijven houden aan iets wat als "traditie" wordt gezien. Als ik me niet vergis is traditie iets wat niet verandert. Dus voor allen die de traditie willen behouden, zeg ik, ga dan terug naar Sint met knecht, roe en zak!!!!

 • #54

  BJWZ (zondag, 04 oktober 2020 19:48)

  Kozp en de rest van die nep vluchtelingen die tegen zwartepiet zijn zijn racisten en discrimineren.Ik schijt op dat soort volk want wat zwart is moet zwart blijven

 • #55

  hr Zwartebol (zondag, 04 oktober 2020 20:04)

  Zwarte piet is een stukje Nederlands. Cultuur ik zou die mensen uit Amsterdam Rotterdam en al die grote steden eens een kijkje moeten nemen in de dorpen op het platteland daar zit het NL cultuur . en niet in die linkse zielige jankers die het voor85 procent het leven proberen kapot te maken .voor ons Nederlanders bestaat zwarte piet

 • #56

  Rini van Rijsbergen (zondag, 04 oktober 2020 21:03)

  Geweldige actie die sticker en trek je niks aan van dat minderheidsclubje dat gestopt is met school toen er werkwoorden in zicht kwamen

 • #57

  Jurgen (zondag, 04 oktober 2020 22:19)

  Kozp is een fascistische beweging... alleen hun mening telt, dulden geen tegenspraak en zijn gewelddadig.

 • #58

  Harry (zondag, 04 oktober 2020 22:48)

  Je zou bijna racist worden.door die KOZP gasten.

 • #59

  Rob (zondag, 04 oktober 2020 22:50)

  Zwarte Piet is een echte kindervriend en heeft totaal niks met Racisme of Slavernij te maken. Hij is Zwart geworden omdat ie de pakjes door de schoorstenen moest afleveren.
  Wanneer je in Nederland �� wil leven werken en wonen heb je je aan te passen aan de daar geldende Tradities, Regels, Wetten en Normen en Waarden van dat land. Dus ik heb totaal niks met KOZP en/of andere groeperingen. Prachtige sticker trouwens �

 • #60

  c van zuijdam (zondag, 04 oktober 2020)

  waar kan ik die stickers bestellen

 • #61

  Redactie (maandag, 05 oktober 2020 06:54)

  Via deze link zijn de stickers te verkrijgen: https://zwartepietsticker.nl/

 • #62

  Karin (maandag, 05 oktober 2020 09:37)

  Wat mij maar steeds weer verbaasd is dat kinderen alleen rond december de getinte mensen zien als zwarte piet. Hoe zien ze hun dan de rest van het jaar? Bij mij komt dit allemaal maar zeer ongeloofwaardig over en riekt naar het vissen naar aandacht. Zij moeten zich schamen om kinderen te gebruiken voor hun haatzaaien en racistische tweestrijd die ze veroorzaken. Het gaat kozp totaal niet om racisme uit te bannen. Nee ze willen alleen maar onrust en haat verspreiden en het maakt ze geen donder uit om daar kinderen voor te gebruiken. Normaal reageren kunnen ze ook niet. Men moet altijd dreigementen uiten en dan zijn wij degene die discrimineren. En dan te bedenken dat dit word veroorzaakt door een grote blaaskaak. Maar wij laten ons niet bedreigen en wij doen niet mee aan wat ons word opgedrongen. Bij ons is en blijft zwarte piet zwart.

 • #63

  maria (dinsdag, 06 oktober 2020 23:39)

  Bruine en blanke Nederlanders
  Laat je niet op de kop zitten door deze agressieve gasten, rem erop.
  Vier Sint met Zwarte Piet. Het gaat niet alleen over Zwarte Piet. Punt is dat zij onze cultuur willen vernietigen, i.p.v Fijne Kerst moeten we nu ook al Fijne Feestdagen schrijven en zeggen. De boom in met ze. Heb trouwens een winkel gevonden waar zwarte Piet al uitbundig aanwezig is. Fuck them