· 

Inzamelingsactie voor de renovatie van Batterij Dishoek

De bunkers in de duinen bij Dishoek zouden gerestaureerd moeten worden.

Vrijwilligersorganisatie Bunkerverhalen Dishoek heeft geen subsidie en de bunkers vertonen lekkages en zijn vochtig.

De woonbunkers willen we graag opknappen en daarvoor hebben we authentieke pantserdeuren nodig, verlichting en stroom. “Er staan hier op dit terrein nog 10 bunkers waarvan we 7 bunkers beheren en hier worden ook rondleidingen gegeven. De bunkers zijn gebouwd van 1924, de Nederlandse bunkers, tot en met 1943/44 zal de laatste gebouwd zijn”. Laat John Daane weten aan RTV Vlissingen.

”De bunkers moeten geconserveerd worden, zijn vochtig, maar wel te bezoeken met een 1,5 uur durende rondleiding. Tijdens de rondleiding komt de geschiedenis van de Slag om de Schelde tot leven”. Het legt het drama van oorlog bloot en geeft een levendig beeld van de heftig gevoerde strijd die in Dishoek is gevoerd. Deze actie is bedoeld om gelden bijeen te krijgen voor het behoud van de bunkers en om deze vochtvrij (nog 4 stuks) te krijgen. Kosten per bunker €2500,-.

Website om te doneren.

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0