‘Wonen vlak naast de Schelde’ - Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen

In deze nieuwe aflevering (3) van Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen gaan we terug in de tijd met Rinus Welleman en Theo de Badts die vertellen over de periode dat ze betrokken waren bij de Scheepswerf De Schelde.

Theo de Badts vertelt uitgebreid over zijn ervaringen hoe het was om te wonen vlak naast de werf. De Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS) was de trots van Vlissingen. De hele stad liep uit als een schip van de helling gleed. En het bloeiende bedrijf gaf volop werk. De meeste arbeiders stonden met liefde in de jaren 30 tot en met de jaren 90 aan de machines, tot de neergang van de scheepsbouw inzette. Via dit gesprek met beide heren gaan we terug in de tijd, en komen diverse onderwerpen aan de orde met betrekking tot de KMS. Zoals het debacle met de RSV in de begin jaren 80, en de ‘blaas’ die in heel Walcheren te horen was, deze was bepalend om op te staan om naar school te gaan, en of het avond eten op te zetten.

Via deze rubriek besteden we maandelijks aandacht aan de Scheepsbouwgeschiedenis in Vlissingen. De opnames vinden plaats vanuit het Museum Scheldewerf gelegen aan de Willem Ruysstraat 100 in Vlissingen.
                  
Alle afleveringen terug zien via deze link.

Videoreportage

Reactie schrijven

Commentaren: 0