Enige doorgang tussen Lange Zelke en de Oude Markt gaat verdwijnen

De roltrappen aan de Lange Zelke gaan verdwijnen als het aan de plannen van het Vastgoedbedrijf Punt Beheer ligt.

Deze wil dat Hema en New Yorker hun activiteiten op de eerste etage verplaatsen naar de begane grond om vervolgens de eerste etage om te vormen tot kleine appartementen voor starters op de woningmarkt of voor recreatieappartementen of voor “short stay”-appartementen. Daarmee verdwijnt de enige doorgang via de roltrap tussen de Lange Zelke en de Oude Markt. De SGP Vlissingen heeft naar aanleiding hiervan een tiental (artikel 34) vragen gesteld aan het college van B & W Vlissingen.

Nieuwe doorgang?
De SGP Vlissingen is teleurgesteld dat een nieuwe doorgang door de architect van Punt Beheer niet is meegenomen in de schetsen die Punt Beheer heeft getoond aan de Gemeente Vlissingen. Als de gemeente akkoord gaat, hoopt het bedrijf volgend jaar te beginnen aan de verbouwing. In elk geval voor de ruimte aan de zijde Spuistraat. RTV Vlissingen ging afgelopen vrijdagmiddag 9 oktober op onderzoek uit, en bezocht een aantal winkels in de Sint Jacobsstraat om hun mening te vragen over de plannen. 

Rays Boutique
De roltrap gaat verdwijnen wat is uw reactie hierop? Jaap van Boven: “Daar heb ik inderdaad iets van vernomen via Facebook en ergens op een app van binnenstad ondernemers. En ja, er zijn natuurlijk al jaren plannen voor, en dat roepen wij als ondernemers al langer dat er een doorgang moet komen vanuit de Lange Zelke naar de Oude Markt”. Wat vindt u van deze plannen? “Ja, dat is niet zo verstandig, want ik zou zeggen maak er een mooie passage van, want die hadden we vroeger ook van de Lange Zelke naar de Oude Markt naast de oude Hema en dat werkte prima! En ik ben er een voorstander van om dit open te houden. En er een interessante corridor van te maken zodat de mensen getriggerd worden om naar de oude markt te lopen en de Sint Jacobsstraat in, zodat het rondje binnenstad weer compleet is”.  

Speelwoud
“Ja dat is natuurlijk super jammer, we hebben daar altijd al een doorgang gehad en als de roltrap verdwijnt moet het winkelend publiek helemaal omlopen. En is het niet meer duidelijk dat er achter ook nog een aantal winkels is. Dat is super jammer en een gemiste kans, en het zou toch wel fijn zijn als dit teruggedraaid word”. Aldus een reactie van een medewerkster van Speelwoud.    

Skids
Was u op de hoogte van de plannen dat de roltrappen aan de Lange Zelke gaan verdwijnen? Joke van Boven: “Dat heb ik gehoord en dat vind ik echt jammer! Dat de roltrap weg gaat vind ik niet zo erg, maar dan moeten ze wel een doorgang maken en dan was het opgelost toch? En zeker nu het zo goed gaat op de Oude markt, het is zo leuk geworden met die terrasjes en dat was gewoon de oplossing geweest en ook voor de Sint Jacobsstraat. Was u er van op de hoogte gebracht van het nieuwe plan? “Nee, ik heb het vernomen via een app via de winkeliers en voor de rest hebben wij geen brief van de gemeente Vlissingen mogen ontvangen”.  

Reacties beluisteren

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Mieke Dijkwel (zaterdag, 10 oktober 2020 17:30)

    Zou een gemiste kans wezen als de doorgang er niet komt, nu zou het technisch mogelijk wezen, Gemeente Vlissingen, laat deze kans niet glippen!
  • #2

    Marise Smits (zondag, 11 oktober 2020 10:52)

    Als de New Yorker aansluit op de achteruitgang is het probleem opgelost.