· 

Grote partij vermoedelijk illegaal vuurwerk in garagebox

Agenten hebben zaterdag 10 oktober een grote partij vermoedelijk illegaal vuurwerk aangetroffen in een garagebox. Er zijn twee verdachten aangehouden.

De politie had informatie dat er mogelijk vuurwerk in de loods zou zijn opgeslagen. De agenten troffen het vuurwerk rond  17.00 uur aan in een opslagruimte aan de Klarinetweg in Middelburg. In de ruimte lag 268 kilogram zwaar vuurwerk waaronder nitraten en cobra’s.  De twee verdachten van 17 jaar en 19 jaar zijn aangehouden en worden verdacht van betrokkenheid bij het illegale vuurwerk. Ze zitten vast voor verhoor. De politie doet verder onderzoek.

Opslag zwaar vuurwerk is levensgevaarlijk
Deze partij vuurwerk bestond uit onder meer nitraten en cobra’s. Dit zijn zeer krachtige explosieven. Een dergelijke hoeveelheid opslaan is levensgevaarlijk. Daarom roept de politie mensen die informatie hebben over de handel of opslag van illegaal vuurwerk zich te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of www.meldmisdaadanoniem.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0