Vlissings verleden aflevering 4 - De Gevangentoren

In deze nieuwe aflevering gaan we samen met Peter van Druenen terug in de geschiedenis van Vlissingen.

De rol van de Gevangentoren staat centraal in deze aflevering, maar ook aandacht voor andere aspecten zoals de bedevaarten en plaatsen.

"Het bijzondere is de bomvrije de Gevangentoren dat is een monument wat er nog steeds staat en het oudste monument van Vlissingen. Het is al gebouwd in opdracht van Karel de Stoute in1485. In die tijd was Zeeland samen met Gent en Brugge en wat later Antwerpen was het centrum van een enorm Bourgondisch rijk wat in feite vergelijkbaar is met wat Amerika nu is en China de economische wereldmachten en de Schelde was daar de belangrijkste vaarroute van". Aldus Peter van Druenen.

Afleveringen terugkijken    

Video - De Gevangentoren

Reactie schrijven

Commentaren: 0