Dit jaar geen publieke herdenking van de bevrijding van Vlissingen

In verband met de geldende coronamaatregelen, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om dit jaar geen openbare herdenking van de bevrijding van Vlissingen te organiseren op Uncle Beach. De (aangescherpte) regels bieden geen ruimte voor een publieke herdenking.

Herdenken
Een vertegenwoordiging van het college zal op de geplande herdenkingsdag (zaterdag 31 oktober 2020), wel een krans leggen bij het commandomonument op Uncle Beach. Ook zal het college op uitnodiging van de Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen een krans leggen bij het Koopvaardijmonument ter herinnering aan de tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen zeevarenden. Het college roept de inwoners, veteranenorganisaties en andere betrokkenen op om op deze dag thuis te herdenken! Ook bij het monument op de Sloedam is er dit jaar geen publieke herdenking.

Reactie schrijven

Commentaren: 0