· 

Zeeland valt in de smaak van Nederlandse vakantieganger

Vijf op de tien Nederlanders die hun vakantie dit jaar vanwege de coronacrisis doorbrachten in Zeeland, in plaats van in het buitenland, is dit beter bevallen dan vooraf gedacht.

Een groot deel van hen overweegt nu om vaker op vakantie te gaan in eigen land. Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl, dat ruim duizend Nederlanders naar hun vakantie-ervaringen in tijden van corona vroeg.
Vakantie in eigen land
Zo hebben we het ervaren Mede door de coronacrisis vertoefden extra veel Nederlanders de zomer- en herfstvakantie in eigen land. Deze vakantie in eigen land beviel 50,1 procent van de Nederlanders beter dan vooraf ingeschat. Een vakantie in Friesland beviel dit jaar het meest boven verwachting. 62,0 procent van de Nederlanders die hier tijdens de coronacrisis hun vakantie doorbrachten, heeft dit positiever ervaren dan van te voren gedacht. In Zeeland ligt dit percentage op 50,8 procent (dus iets boven het landelijk gemiddelde).

In Zeeland bevalt vooral de rust
Ook is onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van de vakantie. Nederlandse toeristen die dit jaar hun vakantie in Zeeland hebben gespendeerd, zijn vooral te spreken over de rust die zij in en rondom hun vakantieverblijf aantroffen. Ook de ervaringen van de toeristen over de natuur en het comfort lagen hoger dan vooraf verwacht.

Binnenlandse vakantie: Nederlanders hebben smaak te pakken
De uitbraak van het coronavirus was voor 65,9 procent van deze Nederlanders de drijfveer om een vakantie binnen Nederland te boeken. De overige 34,1 procent van de vakantiegangers was al van plan in Nederland te blijven dit jaar. De binnenlandse vakantie beviel over het algemeen goed: ruim zeven op de tien Nederlanders overwegen namelijk om volgend jaar weer een vakantie in eigen land te boeken.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/vakantie-nederland-coronatijd

Reactie schrijven

Commentaren: 0