Burgemeester Bas van den Tillaar: Extra omkijken naar elkaar!

Beste mensen, beste inwoners van Vlissingen, van Souburg en van Ritthem, ik hoop dat het goed met u gaat, want we zitten nog steeds in hele bizarre tijden.

We zijn al zeker een half jaar lang aan het strijden tegen dat hele vervelende virus en dat doet wat met ons. We missen de contacten, we missen het uitgaan op zomaar een moment dat we dat zelf leuk vinden. We missen soms misschien zelfs het bezoek aan opa en oma, omdat we juist extra voorzichtig willen zijn en niet per ongeluk dat virus willen overbrengen. Dat doet wat met ons.

Extra naar elkaar om kijken
En misschien is het daarom ook wel belangrijk om wat extra naar elkaar om te kijken in deze tijd. Om toch eens even die boodschap te doen voor iemand in de straat of toch eens even die vijf minuten te nemen om een praatje te maken met de buurman of buurvrouw, die misschien op dit moment en in deze tijden even niet zo veel bezoek krijgt. Juist die contacten, juist dat omkijken naar elkaar kan in deze periode wel heel erg belangrijk zijn. En misschien is het ook wel goed om af en toe eens met elkaar te praten over waarom we al die maatregelen aan het nemen zijn. Om aan elkaar uit te leggen, maar ook naar onze kinderen en familie, waarom we aan het doen zijn wat we aan het doen zijn op dit moment.

Druk op de zorg voorkomen
We doen het om te voorkomen dat opa en oma besmet raken of dat we familieleden onbedoeld ziek maken. Het lijkt misschien een ver van mijn bed show, maar op het moment dat die ziekte dichtbij komt, in je eigen familie of gezin komt, nou dan is de situatie heel anders. En dat willen we met elkaar voorkomen. We willen ook voorkomen dat onze gezondheidssector, de ziekenhuizen, de verpleeghuizen en noem maar op, te veel onder druk komen. Ze moeten daar al alles in het werk stellen om het werk aan te kunnen. We moeten zorgen dat zij dat aan blijven kunnen. En daarom nemen we al die maatregelen. We willen ook heel graag dat ondernemers straks weer verder kunnen. Heel veel zaken zijn dicht op dit moment. Heel veel ondernemers kunnen niet verder. En we willen natuurlijk zorgen dat zij zo snel mogelijk weer verantwoord aan de slag kunnen. Daarom doen we het.

Geen feesten!
Denk ook aan die feesten die we op het moment af en toe tegen komen en die de politie stopt. Het is volkomen begrijpelijk dat jongelui zeggen: “Ik wil gewoon een fijne tijd hebben af en toe.” Of “Ik wil mijn vrienden kunnen treffen.” Maar die feestjes leiden ook tot verspreiding van het virus. Die feestjes leiden er ook toe dat je per ongeluk dat virus mee naar huis neemt, naar het gezin, naar opa en oma en noem maar op. En daarmee ook weer extra druk op de gezondheidszorg legt. Daarom kan het op dit moment echt niet en is het onverantwoord.

Houd je aan de regels
"Ik zou willen vragen aan iedereen: houd je aan de regels. Hoe lastig dat ook is in deze periode. De komende twee weken zijn die regels nog eens extra streng. Musea dicht, zwembaden dicht, bibliotheken dicht. We moeten echt weer even alles op alles zetten. Maar misschien dat we dan richting december, die belangrijke feestmaand voor ons, dat we dan richting december weer wat meer ruimte kunnen hebben, weer wat meer lucht kunnen hebben. Zorg goed voor elkaar. Dank voor uw hulp. Samen krijgen we dit virus eronder". Bas van den Tillaar burgemeester gemeente Vlissingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0