· 

Lichte daling aantal coronabesmettingen

Het aantal nieuw gerapporteerde besmettingen met het coronavirus in Zeeland is iets lager.

Het RIVM registreerde negentig nieuwe besmettingen in onze provincie. Een dag eerder waren dat er 107. Zeeuws-Vlaanderen is opnieuw de regio waar de meeste nieuwe besmettingen zijn vastgesteld.

Het gaat om de dagelijkse rapportage van het RIVM, over besmettingen die geregistreerd zijn tussen 10.00 uur zaterdagochtend tot 10.00 uur zondag. In die periode werden de meeste nieuwe besmettingen gerapporteerd in Sluis en Hulst, in beide gemeenten werden vijftien nieuwe besmettingen gemeld. Ze worden gevolgd door de gemeente Terneuzen met elf nieuwe besmettingen.

Vlissingen, Middelburg en Goes tellen ieder negen nieuwe besmettingen. In Borsele werden er zes nieuwe besmettingen gemeld. Veere volgt met vijf besmettingen. Tholen telde er in dezelfde periode vier, Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland ieder drie en in Kapelle werd één nieuwe besmetting gemeld. In de gemeente Reimerswaal werden geen nieuwe besmettingen geconstateerd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0