Wegwerkzaamheden aan de Sloebrug en omleiding verkeer leidt tot filevorming

De reparatie van de Sloebrug en de vervanging van de slijtlaag is vorige week van start gegaan en duurt maximaal veertien dagen.

Het verkeer wordt omgeleid via de Keersluisbrug, en daar ontstond vrijdagmiddag 13 november een file op de Nieuwe Vlissingseweg vanaf de Sloebrug tot aan de Keersluisbrug. Het verkeer wat richting het centrum van Vlissingen ging ondervond geen hinder van de file. Het bericht over de filevorming werd op de Facebookpagina Stad Vlissingen gedeeld, en er waren ruim 77 reacties van weggebruikers die hun ongenoegen hier over aangaven. "Waarom geen verkeersregelaars ingezet richting Keersluisbrug bij de verkeerslichten tijdens de drukte?", was één van de vele reacties via FB. 

Werkzaamheden aan de Sloebrug
Provincie Zeeland is gestart met de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de Sloebrug weer veilig te kunnen draaien. Die werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van nieuwe ankerplaten en een nieuw stuk betonnen fundering. Om dat te kunnen doen, is in de brugkelder een werkomgeving ingericht. Bovendien heeft de Provincie laten onderzoeken of er naast de herstelwerkzaamheden ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Dat blijkt mogelijk te zijn, met name voor wat betreft de vervanging van de slijtlaag. Door de verschillende werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren hoeft de Sloebrug volgend jaar niet gestremd te worden.

Vervangen slijtlaag Sloebrug
De slijtlaag op de Sloebrug is volgens planning volgend jaar toe aan vervanging. Een slijtlaag zorgt voor een veilig oppervlak voor het wegverkeer en voetgangers. Ook worden de vier slagboomkasten op de brug vernieuwd. Rowij Bouwchemie BV uit Oosterhout is zondag 8 november gestart met de werkzaamheden voor een duur van maximaal veertien dagen. De Sloebrug is gedurende het aanbrengen van de slijtlaag te gebruiken voor het wegverkeer.Vrijwel alle dagen blijft één rijstrook in beide richtingen beschikbaar voor het verkeer. Op drie dagen is dit niet mogelijk en is één rijstrook beschikbaar voor verkeer vanuit Souburg/A58. Het verkeer vanuit de richting Vlissingen/Koudekerke wordt op die drie dagen omgeleid via de Keersluisbrug. Tijdens het vervangen van de slijtlaag op het fietspad worden de fietsers uit beide richtingen omgeleid over de Keersluisbrug. Ook dit geldt voor een periode van drie dagen. De omleiding is met gele borden aangegeven

Hinder
Het is niet te voorkomen dat tijdens het vervangen van de slijtlaag hinder wordt ondervonden door geluid, trillingen en bereikbaarheid. De aannemer voert het werk in fases uit om overlast tot een minimum te beperken. Het verwijderen van de slijtlaag met breekhamers en straalmachines veroorzaakt geluidsoverlast. Deze werkzaamheden voert de aannemer daarom alleen overdag uit.

Informatie over de werkzaamheden via deze website.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0