Studenten HZ presenteren nieuwe initiatieven: De Zeeuwse Borrelbox en Scootnl op de weekmarkt

Afgelopen vrijdagmorgen 4 december presenteerden een aantal studenten op de weekmarkt in Vlissingen een aantal nieuwe initiatieven.

Zoals de Zeeuwse Borrelbox een borrelpakket met diverse Zeeuwse producten en Scood om je kilometerteller van je scooter te beschermen tegen de zon. Een gesmolten kilometerteller klinkt misschien raar.Toch kan dit echt gebeuren!

Bescherm je kilometerteller!
Voorkom een smeltende kilometerteller met de Scood die eenvoudig vast te maken is aan jouw scooter. De boosdoener van dit probleem is het windscherm dat na een lange tijd recht in de zon te hebben gestaan gaat werken als een vergrootglas.

Hierdoor raakt je kilometerteller defect en treedt er vervorming of verkleuring op. Dit is erg vervelend, omdat het je meer dan 100 euro kost om de kilometerteller te repareren. Je kilometerteller niet repareren is geen optie, omdat het wettelijk verplicht is om met een werkende kilometerteller te rijden. Doordat wij ons hier ook aan irriteerden, hebben wij een oplossing bedacht: de Scood.

Hamza: “De Scood is een beschermende doek voor de kilometerteller van jouw scooter die je eenvoudig vast kan maken aan de scooter d.m.v. klikgespen”. Floor: “Op deze manier blijft de Scood altijd je kilometerteller beschermen; ook als het hard waait. Een theedoek gebruiken is dus verleden tijd”!

De Zeeuwse Borrelbox
”Wij zijn een enthousiast team van acht studenten, die samen de uitdaging zijn aan gegaan om een bedrijf op te richten. We doen dit om zoveel mogelijk te leren over het ondernemerschap. Wij hebben ervoor gekozen om een Zeeuws borrelpakket te maken omdat we allemaal wel van een borrel houden, en daarnaast ook van onze provincie Zeeland. Onze borrelbox is €17,49 en is te bestellen via messenger of e-mail”. Laten Rick en Twan weten aan RTV Vlissingen.

Hoeksche Chips Zeezout
De heerlijke chips in de Borrelbox zijn afkomstig uit de Hoeksche Waard.

Zeeuwse kaas
De kaas van 't Vosje is een heerlijke Zeeuwse boerenkaas die wordt gemaakt in de kaasmakerij in Biervliet. Het kaasmaken is van generatie op generatie doorgegeven en dat kan je proeven!

Zeeuwse Kroepoek
Kroepoek uit Zeeland! Van heerlijk zoete uien die heel dichtbij worden geteeld. Verrassende groente kroepoek, geschikt voor vegetariërs en veganisten. Als verrassende snack voor bij de borrel.  

Videoreportage

Reactie schrijven

Commentaren: 0