Aanzienlijk minder bezoekers voor muZEEum

Het Zeeuws maritiem muZEEum trok het afgelopen jaar ruim veertig procent minder bezoekers dan in 2019. Dat komt vooral door de sluiting van het muZEEum als gevolg van de Covid-19-maatregelen.

Het muZEEum ontving in 2020 door de Covid-19-maatregelen nauwelijks groepen en schoolklassen.  In de maanden dat het muZEEum wel open was, liet het bezoekersaantal juist een groei zien van meer dan tien procent. Met name de nieuwe exposities over de aanwinsten van de 17e-eeuwse maritieme schilderijen van verzamelaar Anthony Inder Rieden en de foto-expositie Walcheren: het verdronken eiland over de inundatie in 1944 werden uitstekend bezocht. Beide zijn ook in 2021 nog te bezoeken.

Ook veel positiefs
Directeur Onno Bakker kijkt ondanks het lagere aantal bezoekers toch tevreden terug op 2020: "De Covid-19-pandemie heeft ons ook veel positiefs gebracht. Zo hadden we in een mum van tijd een heel mooie online rondleiding in het muZEEum en wisten meer dan tweeduizend puzzelaars de virtuele paaseierzoektocht te vinden.” De online kaartverkoop verliep goed en bezoekers waren positief over de in het muZEEum genomen maatregelen zoals een duidelijke route en de spreiding van de drukte. Bakker spreekt ook zijn waardering uit over de steun die de museale sector vanuit de overheid en fondsen krijgt. “Dat is echt hard nodig, want uiteindelijk was het natuurlijk een slecht jaar voor het muZEEum.”  

Reactie schrijven

Commentaren: 0