Stalen gedeelte van de Dokbrug aangekomen in de binnenhaven

Woensdagmiddag is het stalen gedeelte van de Dokbrug aangekomen in de binnenhaven van Vlissingen.

De nieuwe Dokbrug in het Scheldekwartier nadert zijn voltooiing! Deze brug is in opdracht gebouwd van de Gemeente Vlissingen door Maas B.V.,naar een ontwerp van buro MA.AN en ingenieursbureau Iv-Infra. Labrujère Middelburg en De Klerk Staalconstructie realiseren voor deze nieuwe brug de staal- en werktuigbouwkundige onderdelen.   

In 2020 zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan zoals het slaan van heipalen. In januari 2020 is gestart met het heien van de palen voor de Dokbrug in Het Dok in Vlissingen. Voor de brug werden in totaal 46 prefab betonpalen in de waterbodem geheid. Deze palen hadden een lengte van ca. 24 m lang. Daarna is de betonnen brug gebouwd en de landhoofden aan de noord en zuidzijde gerealiseerd, en de remmingen aangebracht.          

Door werkzaamheden aan de nieuwe Dokbrug zal de Koningsweg op 7 en 8 januari tijdelijk zijn afgesloten voor alle verkeer. De planning is dat voorjaar 2021 de brug in gebruik kan worden genomen.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0