Sloebrug afgesloten van 14 tot en met 19 januari voor verkeer

In de week van 11 januari 2021 plaats de provincie de brug van de stalen constructie terug op de nieuwe verankering.

Vervolgens wordt brug klaargemaakt om open te gaan voor scheepvaartverkeer. Van 14 januari 21.00 uur tot en met dinsdag 19 januari 12.00 uur is de Sloebrug afgesloten voor verkeer. Naar verwachting is de brug uiterlijk 22 januari 2021 weer gereed voor gebruik. In september 2020 is tijdens een inspectie van de Sloebrug in Vlissingen gebleken, dat de bevestiging van de draaipunten beweegt bij het draaien van de brug. Vanwege veiligheid heeft Provincie Zeeland direct besloten de Sloebrug niet te openen voor scheepvaart. Sinds 8 november 2020 wordt er gewerkt aan de Sloebrug.

Werkzaamheden
De afgelopen weken is de slijtlaag van de Sloebrug vervangen, zijn de draaipunten hersteld en zijn de eerste herstelwerkzaamheden aan de fundering uitgevoerd. Volgende week plaatsen we de brug voorzichtig van de stalen constructie terug op de nieuwe verankering. Vervolgens maken we de brug klaar om open te gaan voor scheepvaartverkeer.

Hinder
Tot en met 14 januari blijft de huidige snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur van kracht en is alleen doorvaart mogelijk voor schepen met een maximale hoogte van vijf meter. Van 14 januari 21.00 uur tot en met dinsdag 19 januari 12.00 uur is de Sloebrug afgesloten voor verkeer. Dan wordt de brug teruggeplaatst en mag de brug niet bewegen. Het risico bestaat dan dat de brug van de verankering schuift. Verkeer wordt omgeleid via de Keersluisbrug. Tijdens de ochtend- en avondspits op werkdagen worden verkeersregelaars ingezet bij de Keersluisbrug. Vanaf 19 januari 12.00 uur zijn alle beperkingen voor het wegverkeer opgeheven. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0