Bouw gestart van 21 gasloze en energiezuinige eengezinswoningen

In november 2020 is de voorbereiding gestart voor de bouw van 21 eengezinswoningen in het plan Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen.

Voor het Ecowoningen Fonds van woningfondsbeheerder Credit Linked Beheer worden hier ruime nieuwbouwwoningen door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, gerealiseerd.

Door het ‘bouwen in één dag-principe’ wat door hen gehanteerd wordt, gaat de bouw razendsnel en kunnen de nieuwe huurders in het voorjaar al van deze gasloze en energiezuinige woningen genieten! De locatie komt te liggen op de kruising Singel en Van Dishoeckstraat.

Aangenaam kennis te maken
Nog nooit eerder realiseerde Fijn Wonen haar betaalbare, comfortabele en toekomstbestendige woningen in Zeeland. In samenwerking met Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid komen deze woningen tot stand. ‘’We laten de inwoners van Vlissingen heel graag zien én ervaren hoe fijn ons woonproduct is.” Aldus Herman Boer, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen Zuid.

Comfortabel voor iedereen
De bouwwerkzaamheden vinden de komende maanden in de wijk Scheldekwartier plaats. Ook Hans Reijersen van Buuren van Credit Linked Beheer is blij dat de bouw nu officieel van start is gegaan. “De woningen hebben 3 slaapkamers, een woonoppervlakte van 118 of 122 m2 en een ruime achtertuin met berging, ideaal voor gezinnen dus!”

Broederband
De naam Broederband refereert aan de “socialistische bakkerij” De Broederband die hier ruim een eeuw geleden gevestigd was.

Woningbouwplan
Voor de hoek Singel en Van Dishoeckstraat heeft de gemeente het woningbouwplan 'De Broederband' ontwikkeld. Het plan omvat 21 ééngezinswoningen en 33 appartementen met parkeren op het binnenterrein, in de middeldure huursector. De ééngezinswoningen worden uitgevoerd als 'nul-op-de-meter' woningen. Ook voor de appartementen wordt gestreefd naar energiezuinige woningen.  

Website Broederband

Reactie schrijven

Commentaren: 0