Vlissingse stadhuistoren 16 weken in de steigers

Vanaf 18 januari 2021 wordt de stadhuistoren in de steigers gezet.

Half februari 2021 start de aannemer met de renovatie van de toren. De werkzaamheden duren naar verwachting 16 weken. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

De bevestiging van de loopvloeren en galmplanken is verouderd. Extreme weersomstandigheden op hoogte (wind, regen en zout) zijn enkele oorzaken voor deze veroudering. Er is geen direct risico op losraken, maar het is aanbevolen om de bevestigingsmiddelen te vernieuwen.

Inspectie
Bij een inspectie is vastgesteld dat de klimvoorzieningen niet meer voldoen aan de huidige veiligheidseisen. Daarnaast zijn de kozijnen van de torenkamer (speelruimte van de beiaardier) aangetast door houtrot. Het mechanische deel van het carillon is verouderd en ook aan renovatie toe. Tijdens de werkzaamheden worden de klokken niet geluid en blijft ook het carillon stil. We onderzoeken nog hoe en of het vlaggen door kan gaan.

Werkzaamheden
Bouwbedrijf Joziasse B.V. voert de werkzaamheden uit. Namens de gemeente Vlissingen zorgt Bouwadvies Poortvliet voor de projectbegeleiding. Meer over de werkzaamheden via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0