Gemeenteraad Vlissingen gaat digitaal vergaderen

Dat hebben de fractievoorzitters dinsdagavond 19 januari 2021 besloten.

Het is volgens de coronamaatregelen toegestaan dat de gemeenteraad samenkomt om te vergaderen. Maar de fractievoorzitters vinden dat niet langer verantwoord.

Voor inwoners heeft digitaal vergaderen ook voordelen. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om alleen schriftelijk in te spreken. De fractievoorzitters vinden dat de gemeenteraad sommige onderwerpen niet digitaal moet bespreken.

Een voorbeeld daarvan is het Nollebos. Het Nollebos komt daarom later in het jaar op de agenda van de gemeenteraad terug. Waarschijnlijk is dat pas in april 2021. Digitaal vergaderen is niet nieuw voor de gemeente Vlissingen. De gemeente is dit jaar al met veel inwoners en ondernemers online in gesprek gegaan over projecten, met wijktafels, etc.

Raadsvergaderingen gemeente Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0