Knuffels bieden troost en houvast voor kinderen

Vandaag is het internationale knuffel dag, helaas kunnen we in deze moeilijke tijd niet zomaar iedereen knuffelen.

Daarom zijn knuffeldieren/poppen heel belangrijk, ze bieden troost en houvast voor kinderen. Als je als volwassene een knuffel hebt dan hoef je je daar niet voor te schamen.

Knuffelen is een teken van liefde en zorgzaamheid, maar ook een teken van acceptatie. Ik heb bijvoorbeeld Beertje Bes en Ko Nijn, en heb recent een lied over knuffels gemaakt met piano en zang. Jos Houtzager: “Binnenkort ga ik het opnemen. Doordat we nu een avondklok hebben vind ik positieve bezigheden en verbinding met mensen belangrijk.”

Oproep
Daarom doe ik hier een oproep voor mensen om een foto of video van je knuffel met kind of jezelf te maken en die naar Jos Houtzager te mailen: jhoutzager@zeelandnet.nl. Van het materiaal kan ik dan een videoclip maken bij mijn lied. René Brasser heeft ervoor gezorgd dat ze binnenkort nog een paar extra grote knuffels krijgt. Uiteraard komt Saar ook in de videoclip.

Op de foto Saar Ventevogel (9) jaar met haar knuffels. Ze vindt vooral kikkers, honden en katten erg tof.

Reactie schrijven

Commentaren: 0