Priemen aan hameitorens van Dokbrug bevestigd

Afgelopen vrijdag is begonnen met het aanbrengen van de priemen aan de hameitorens van de nieuwe Dokbrug.

Kraanverhuurbedrijf Boer B.V. had 2 telescoopkranen ingezet om de priemen te hijsen. Zondagmiddag was de klus geklaard, de nieuwe Dokbrug is aan de buitenkant zo goed als gereed. Daarna zal de komende maanden ook het technische deel van de burg gereed worden gemaakt. Volgens de huidige planning eind maart 2021 de nieuwe brug gereed voor oplevering.

Toegangswegen
Er wordt in verschillende fasen gewerkt om de toegangswegen naar de nieuwe brug te realiseren. Aan de zuidzijde van de Dokbrug wordt een geheel nieuwe tracé van de Koningsweg aangelegd. Met gescheiden voet en fietspaden, waarin ook de riolering alvast wordt meegenomen voor de geplande nieuwbouw op het parkeerterrein aan de Houtkade/Koningsweg. Aan de noordzijde wordt de Dokwerker (de naam van de nieuwe weg naar de nieuwe Dokbrug), verder ingericht met fiets- en voetpaden. De kruising De Willem Ruysstraat/Dokwerker wordt verbreed, zodat een gefaseerde oversteek voor voetgangers en fietsers mogelijk is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0