Overkapping van de Lange Zelke verdwijnt na 29 jaar

De sloop van de overkapping boven de Lange Zelke is deze week van start gegaan. Dat is eerder dan gepland.

Nu door het coronavirus de winkels gesloten zijn, kan de sloop op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd.

De 400 meter lange overkapping met betonnen ophangconstructie en glazen panelen wordt in delen afgebroken. De overkapping moet weg omdat er achterstallig onderhoud is en opknappen te veel gaat kosten. Het weghalen gaat enkele weken in beslag nemen. De bestrating wordt daarnaast ‘opgeruwd’, zodat deze met regen beloopbaar blijft. Om overlast te beperken wordt het winkelgebied in fases gesloten. De herinrichting van de Lange Zelke start in april en moet voor de zomer 2021 gereed zijn.

Overkapping Lange Zelke sinds 1992
De overkapping van de lange Zelke is in 1992 gerealiseerd en dit gaf destijds aanleiding tot protest van vooral de flatbewoners die hun uitzicht zagen verdwijnen. De winkeliers hadden zo hun bedenkingen in 1991 en zagen op tegen de hoge kosten van de investeringen, de gemeente Vlissingen nam daarvan 30 procent voor hun rekening. De gehele kosten van de overkapping van de Lange Zelke waren ruim zeven miljoen gulden. Het besluit om de overkapping te realiseren werd in augustus 1991 genomen door de gemeenteraad.

Overkapping Sint Jacobspassage definitief weg  
In juni 2010 verdween ook de overkapping in de Sint Jacobspassage, deze was brandgevaarlijk en werd door veel mensen lelijk genoemd. De veranderingen in de straat moesten destijds er voor zorgen dat de straat weer aanzien kreeg en meer winkelend publiek zou trekken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0