Papieren parkeervergunning gaat plaats maken voor digitale vergunning

Op 1 maart 2021 verlopen de huidige parkeervergunningen voor bewoners en bedrijven binnen het vergunning -  houdersgebied. De verlenging hiervan verloopt dit jaar op een andere manier dan vorige jaren. Dit heeft te maken met het digitaliseren van de parkeervergunningen. Meld de gemeente Vlissingen.

Digitale parkeervergunning en toelichting

Vanaf 1 maart 2021 gaat de gemeente de parkeervergunningen digitaliseren. Dat betekent dat de papieren vergunningen plaatsmaken voor digitale vergunningen, die u vanuit huis kunt aanvragen en activeren. Ook voor de wijziging van het kenteken hoeft u dan niet meer naar het stadhuis te komen. De huidige vergunninghouders ontvangen in februari 2021 een brief, waarin wij de overgang van papier naar digitaal verder toelicht.

Vergunning vanaf 1 maart 2021
U kunt uw vergunning vanaf 1 maart eenvoudig en snel aanvragen, wijzigen of opzeggen. Hiervoor dient u in bezit te zijn van DigiD waarmee u inlogt. Bedrijven loggen in met inlognaam en wachtwoord. Na het inloggen ziet u welke parkeerproducten u kunt afnemen. Deze kunt u dan direct afnemen via het digitale loket. Betalen doet u met iDEAL. Na het betalen van de vergunning, is deze direct actief.

Geen papieren vergunning meer
U krijgt geen papieren parkeervergunning meer thuis gestuurd. De parkeerwachter kan door het scannen van uw kenteken direct zien of u op de bepaalde plaats mag parkeren.

Bezoekers digitaal laten parkeren
De huidige kraskaarten voor bezoek die de bewoners binnen het vergunninghoudersgebied kunnen aanvragen, vervangt de gemeente vanaf 1 maart 2021 ook door een digitale registratie. Dit in combinatie met de parkeerapp. Deze nieuwe opzet pakt voordeliger voor u uit, omdat u niet meer betaalt dan de werkelijk geparkeerde tijd.

Informatie
De aanvraag dient u in via het webformulier op de website. Deze wordt op tijd aangepast met een uitleg over de aanvraagprocedure. De kraskaarten die u in bezit heeft, blijven tot nader bericht geldig.
Via onze website en social media kanalen houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom parkeren in Vlissingen. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met de afdeling Publiekszaken via 14-0118.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  erik (dinsdag, 02 februari 2021 09:33)

  dus.....
  bedrijven die parkeer vergunningen hebben voor personeelsleden!
  die de parkeer vergunning van het bedrijf gebruiken
  hoe gaan we dat dan doen ?
  moeten we dan per dag van het personeelslid dat die dag werkt
  online het kenteken gaan invullen?
  omdat de vergunning op de bedrijfsnaam staan en niet op het kenteken
  ik voorzie hier wel een puntje

 • #2

  Denise (dinsdag, 16 februari 2021 18:03)

  Wij hebben ook vergunningen op bedrijfsnaam en niet op kenteken. Ben benieuwd hoe dat opgelost gaat worden.

 • #3

  Theo (dinsdag, 10 augustus 2021 16:44)

  Ik heb zojuist als bedrijf geprobeerd mijn wachtwoord in te vullen doormiddel van gebruikersnaam en resetcode. Het wachtwoord wordt niet geaccepteerd en er wordt aangegeven "gegevens niet juist, probeer het opnieuw". Nu blijkt na proberen dat je in het wachtwoord een speciaal teken moet gebruiken. Misschien handig om dit te vermelden en uit hoeveel tekens het wachtwoord moet bestaan met cijfers, letters, hoofdletters en uiteraard speciaal teken?