Hoe energiezuinig zijn woningen in Vlissingen?

Woningen in Vlissingen hebben een gemiddeld energieverbruik, dat blijkt uit onderzoek van www.energielabelprijzen.nl dat de gegevens van Klimaatmonitor Nederland analyseerde.

Op dit moment heeft 49,5% van de woningen een geldig energielabel. Daarvan beschikt 69,1% over een “groen” label (A, B of C). Dat is redelijk gelijk aan het landelijke gemiddelde van 70%. 69,1% van de huizen in Vlissingen heeft een groen energielabel. Op dit moment heeft 69,1% van de woningen in Vlissingen een groen energielabel. Dat betekent dat deze woningen beschikken over een label A, B of C.

Vlissingen scoort gemiddeld ten opzichte van NL
Deze woningen hebben een redelijk tot zeer laag energieverbruik dankzij een zuinige HR-ketel, goede isolatie en eventueel zonnepanelen. Landelijk gezien heeft 70% van de woningen een groen energielabel. Hiermee scoort Vlissingen gemiddeld ten opzichte van de rest van Nederland. 2.046 woningen (18,1%) hebben zelfs het meest zuinige energielabel A, landelijk is dat 24%. Het meest voorkomende energielabel in Vlissingen is label C. 367 woningen (3%) hebben het meest onzuinige energielabel G, landelijk gezien is dat 4%.

Hoe zijn de energielabels verdeeld in deze gemeente?

    2.046 woningen (18,1%) hebben energielabel A: zeer laag energieverbruik
    1.796 woningen (15,9%) hebben energielabel B: laag energieverbruik
    3.965 woningen (35,1%) hebben energielabel C: redelijk laag energieverbruik
    1.797 woningen (15,9%) hebben energielabel D: gemiddeld energieverbruik
    861 woningen (7,6%) hebben energielabel E: redelijk hoog energieverbruik
    465 woningen (4,1%) hebben energielabel F: hoog laag energieverbruik
    367 woningen (3%) hebben energielabel G: zeer laag energieverbruik

Wat is het energielabel?
Vanaf 2008 is het definitief energielabel verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Per 1 januari 2021 is de methode waarop het energielabel bepaald wordt gewijzigd. Dit houdt in dat woningeigenaren vanaf dit jaar een afspraak moeten maken met een energieadviseur. Deze deskundige komt thuis langs, neemt de woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel van deze energie uit duurzame bronnen komt. Vervolgens wordt het energielabel vastgesteld en definitief geregistreerd. Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de registratiedatum. Bron: Energielabelprijzen 

Reactie schrijven

Commentaren: 0