Rescue Vlissingen schuift nog een jaar door

Rescue Vlissingen heeft besloten het evenement, dat een jaar doorgeschoven zou worden, nu definitief te plannen voor 17 augustus 2022.

Het thema blijft “Hart voor Hulpverlening” en zal in de loop van dit jaar verder worden vorm gegeven.

De organisatie van het grootste hulpverlenings - evenement van Nederland was een jaar geleden reeds in volle gang toen de wereldwijde pandemie uitbrak. Veel vrijwilligers en deelnemende partijen werden op dat moment ingezet bij de zorg rondom de bestrijding van het corona virus waar zij zich dag en nacht inzetten op alle terreinen waar dat nodig was en helaas nog steeds is.

Verplaatsen van het evenement
De organisatie heeft destijds, intensief overlegd met haar vrijwilligers en besloten het evenement te verplaatsen. Waar we toen dachten een datum te kunnen plannen voor 2021 blijken nu nog steeds veel van onze vrijwilligers intensief betrokken bij de bestrijding van het virus, zodat een evenement organiseren voor dit jaar niet realistisch is.

Stip op de horizon
Waar we het vorig jaar nog hadden over het doorschuiven van het evenement naar 2021, realiseren we ons te meer dat het voor de organisatie van een evenement van deze omvang onmogelijk is om nu een beroep te doen op de deelnemende partijen. Wel vinden we het belangrijk om, samen met onze vrijwilligers, deelnemende partijen en sponsoren, die stip op de horizon te zetten. Met die reden zal het grootste hulpverleningsevenement van Nederland worden georganiseerd op woensdag 17 augustus 2022.

Hart voor Hulpverlening
Dat het evenement een bijzonder editie gaat worden daar zijn we nu al van overtuigd. Voorzitter Bert Trommelen: “Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd in de maatschappij. We willen na de zomer als organisatie aan de slag om een volwaardig evenement neer te kunnen zetten in 2022 waar liefhebbers, geïnteresseerden en vakbroeders hun hart kunnen ophalen”. Er is bijzonder veel focus en interesse in de hulpverleningsorganisaties in het algemeen ontstaan. Nieuwsgierigheid, bewondering en respect. Het thema “Hart voor Hulpverlening” zal dan ook gaandeweg naar het evenement meer vorm krijgen. Hoe dat er gaat uitzien? Dat blijft nog even een verrassing.
Website: Rescue Vlissingen

Laatste editie Rescue Vlissingen 2018
Naar schatting van de organisatie van Rescue Vlissingen bezochten ruim honderdduizend bezoekers het grootste hulpverleningsevenement voor Nederland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0