· 

Creativiteit van leerlingen en docenten draagt bij aan fysieke toestand

Het blijft een heftige tijd voor de middelbare scholieren met de vele online lessen.

Veel wordt ze afgenomen dat niet ingehaald kan worden; weinig sociale contacten, geen schoolfeesten, schoolreisjes en excursies.

Natuurlijk worden er leuke sportieve activiteiten georganiseerd onder de gymlessen, maar leerlingen hebben meer nodig om gefocust te kunnen blijven. Bij Nehalennia in Middelburg merken ze dat ook bij de reguliere lessen meer creativiteit ontstaat en er meer ‘leuke’ activiteiten worden georganiseerd dat zeker bijdraagt aan de fysieke toestand van leerlingen.

Koeken zoeken in school
De havo 4 leerlingen mogen voor praktijkvakken weer naar school. De mentoren organiseren een ludieke activiteit die iedereen bijblijft want dat verdienen ze. Door heel de school worden koeken verstopt.

Thuispracticum Docent
Natuurkunde mevrouw Verhoeve van Nehalennia organiseert thuispracticums. Want ook thuis kan je op een creatieve manier werken aan de lesstof!

Een onderzoeksvraag die is gesteld: Wat is het verschil in soortgelijke warmte van water en melk? Hoe snel kookt 150 gram water en 150 gram melk van kamertemperatuur tot 100 graden als de warmte-energie toevoer gelijk blijft? Het thuispracticum was een groot succes.

Het practicum duurde maximaal 10 minuten en de 10 korte vragen hebben ze daarna digitaal gemaakt. Na afloop is bij de leerlingen getoetst wat ze ervan vonden en het was een groot succes. Zeker het niet achter een scherm moeten zitten en lekker bezig zijn vonden ze heel leuk.

Techniekopdracht thuisbezorgd
Leerlingen van Techniek hebben de materialen voor de thuiswerkopdracht thuis ontvangen. Ze hebben een thuis een sfeerlamp gemaakt en online is de les begeleid.

Ook leerlingen zijn regelmatig in een dolle bui en liggen niet allemaal vanuit bed de les te volgen. De docenten hebben al veel grappige dingen meegemaakt; de hele les een vogel op het hoofd van een leerling, de Franse vlag in de achtergrond bij les Frans en verkleed als Napoleon verschijnen tijdens de geschiedenisles. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0