Inwoners binnenstad verontrust over digitaliseren parkeervergunningen

Volgens de SGP fractie Vlissingen zijn de inwoners van de binnenstad verontrust over het voornemen van de gemeente Vlissingen om de parkeervergunningen te gaan digitaliseren.

Ze lazen met verbijstering in “De Blauw Geruite Kiel” in De Faam dat de Gemeente Vlissingen per 1 maart 2021 de parkeervergunningen gaat digitaliseren. Papieren vergunningen gaan plaats maken voor digitale vergunningen. Ook de kraskaarten voor gasten/logees worden vanaf 1 maart 2021 vervangen door een digitaal systeem. De betreffende vergunninghouders worden deze maand per brief hierover geïnformeerd door de gemeente Vlissingen.

Zorgen en verontwaardiging
Naar aanleiding van dit bericht in de Faam vorige week namen verschillende, oudere inwoners contact op met de SGP fractie Vlissingen. Zij spraken hun zorgen en verontwaardiging uit over het nieuws dat vanaf 1 maart de aanvraag voor parkeervergunningen en kraskaarten worden gedigitaliseerd. Lilian Janse-van de Weele: “Degenen die ons belden zijn of niet in het bezit van een smartphone of hebben moeite hiermee om te gaan. Hetzelfde geldt voor de computer”.

De SGP is niet tegen digitalisering van processen, maar vindt wel dat je oudere, laaggeletterde inwoners daarmee niet buiten mag sluiten. Iedereen dient volwaardig mee te kunnen doen! We hebben in Gemeente Vlissingen geen vastgesteld inclusie-beleid, daar wilde het college niet aan, er was geen geld voor. Wel zou men inclusie betrekken op alle beleidsgebieden.

Geen alternatieven
De communicatie in de Blauw Geruite Kiel en op de website van de gemeente spreken met geen woord over alternatieve, meer confessionele manieren van aanvragen. Dit zien wij niet als uitvoering van inclusie op het gebied van parkeerbeleid. Dit vinden wij raar, misschien wel schokkend, aangezien de partij 50+ deel uitmaakt van de coalitie en we in Vlissingen een 50+ wethouder in het college hebben.

Download
SGP vragen aan het college.pdf
Adobe Acrobat document 11.3 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0