· 

Cupcakes actie levert twee Shelterboxen op

Westkapelle - De cupcakes actie was leuk om te doen, gezellig om te ontvangen.

Lekker om te eten en fantastisch om Shelterboxen te kunnen schenken bondiger dan één van de deelneemsters dat deed, kan de tweede cupcake actie van de Rotary Club Walcheren bijgestaan door de clubs van Vlissingen en Middelburg, niet samengevat worden. De actie leverde 1500 euro op voor twee, zogeheten Shelterboxen. Dit bedrag, waarvan de helft werd geschonken door één Rotary Club Walcheren lid, wordt corona volente in chequevorm op 25 februari om 11.15 uur in Fletcher Zuiderduin Beachhotel overhandigd aan Bauke Boersma, de voorzitter van ShelterBox Nederland.

Vrolijk versierde cupcakes
ShelterBox is een internationale hulporganisatie die zich in zet om vluchtelingen in gebieden die zijn getroffen door conflicten en natuurrampen bescherming, onderdak of toevluchtsoord, kortom shelter te bieden. Cupcakes laten bakken door Goed Zoet Taarten in Vlissingen, dozen kopen en vervolgens weggeven is een van de acties op afstand waarmee Rotary clubs deze internationale hulpverlening ook in coronatijd willen steunen. Leden van de Walcherse Rotary clubs versierden, verpakten, kochten en verdeelden de in totaal 122 dozen met ieder twaalf vrolijk versierde cupcakes.

Getrakteerd op cupcakes
Afdelingen in vier verpleeghuizen en een ziekenhuis De Eglantier in Oostkapelle, Nieuw Sandenburgh in Veere, Scheldehof in Vlissingen, Moerzicht in Yerseke en De Honte in Terneuzen werden getrakteerd op cupcakes. Dozen gingen ook naar collega’s in de zorg, ouders, vrienden, behulpzame buren en bekenden bij wijze van vriendschap, waardering of dankzegging voor hulp in lastige tijden. Of in het geval van Fitness De Driehoek in Serooskerke als steun in de rug, omdat zij trachten de conditie van hun leden zelfs in tijden van besmettingen op afstand op peil te houden.

Handjes laten wapperen
Voor de Rotary leden was er het bijkomend voordeel dat ze eindelijk weer eens de handjes konden laten wapperen in de roze en wit geschilderde bedrijfsruimte van Goed Zoet Taarten in het innovatieve Dockwize in Vlissingen. Een verademing zei een van hen. Cakejes opspuiten met een sierlijke krul bleek nog niet zo eenvoudig ontdekten anderen.

Informatie over het werk van ShelterBox, Rotary, Goed Zoet Taarten en Dockwize
www.shelterbox.nl
https://www.rotary.nl/walcheren/
https://www.zoetgoedtaarten.nl
https://www.dockwize.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0