Lichtjestocht om mensen te steunen die moeilijkheden ondervinden door corona

Cafés en restaurants zijn dicht sinds 15 oktober 2020 maar ook kappers, theaters, bioscopen en scholen zijn gesloten en er is nog geen zicht op opening op korte termijn.

Naar aanleiding van de coronacrisis /maatregelen vond er zaterdagavond  27 februari 2021 een Lichtjestocht plaats. Deze ging van start op het Stadhuisplein in Vlissingen. Om 18:30 uur verzamelden alle deelnemers (rond de 200) zich voor de lichtjestocht, ze namen zelf lichtjes, lampions, fakkels en hartjes mee.

Sprekers
Aan de tocht namen ook veel kinderen en jongeren deel. De tocht ging richting de watertoren, daarna de boulevard, Bellamypark, Spuistraat, Badhuisstraat en omstreeks 19:30 uur kwam de Lichtjestocht weer aan op het Stadhuisplein. En kwamen er nog 4 sprekers aan het woord.

Spreker 1 - Paul Riemeijer: 'we moeten blijven verbinden'
Na de Liefdevolle Lichtjestocht kwamen 4 sprekers aan het woord. De eerste was Paul Riemeijer een echte Vlissinger in hart en nieren "Je kan zeggen dat het Westerscheldewater door mijn bloed stroomt"
Bekijk via deze link de hele toespraak.

Spreker 2 - Mirjam de Hond: 'Maatregelen buitenproportioneel'
Mirjam de Hond. "Voor mij maakt het niet meer uit of je links bent of je rechts bent of je oud of jong bent geel zwart of groen bent. Het gaat om dat de meeste maatregelen buiten proporties zijn met wat er aan de hand is".
Bekijk de hele toespraak.  

Spreker 3 - Silvia Riemeijer-Quentin: 'De maatregelen zijn op het moment erger dan het virus zelf'
"Je ziet de ouderen, jeugd, de kinderen sociale contacten missen en eenzaam zijn. Het moet klaar zijn, geef ons onze vrijheid terug. Bekijk de hele toespraak.

Spreker 4 - Lody van Burgh: 'We doen het voor de zorg'
"Ik wil niet leven in een wereld waar de mentale gezondheid van mensen af wordt gedaan als neveneffect van een falend beleid. Een wereld waar schijnveiligheid wordt gekozen boven gezond verstand. Een wereld waar bewezen niet werkende mondkapjes, die ook nog eens schadelijk voor de gezondheid, verplicht worden gesteld onder het mom van baat het niet dan schaad niet". Bekijk de hele toespraak.   

Hart onder de riem steken
De tocht was bedoeld om mensen, die het door de coronamaatregelen moeilijk hebben, een hart onder de riem te steken. Naam van de tocht: Hart voor Vrijheid, Hart voor Ondernemers, Hart voor de Kinderen en Jeugd, Hart voor de Ouderen.

Vereenzaming door coronamaatregelen
De Liefdevolle Lichtjestocht die georganiseerd werd in Vlissingen, was speciaal voor de Ouderen die verder vereenzamen, de jeugd die vereenzaamd!! en al die andere slachtoffers die de dupe zijn van deze buitensporige maatregelen!!!, maar het aller belangrijkste is onze Vrijheid...

De initiatiefnemers voor deze tocht: Silvia Riemeijer-Quentin (kapster) en Mirjam de Hond (event cateraar).

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nandaweststrate@gmail.com (zondag, 28 februari 2021 13:27)

    Een vredelievend statement
    Toppie!