SGP en VVD vragen over financiële nood speeltuin De Oude Stad

Alle speeltuinen gaan open, behalve speeltuin De Oude Stad.

Omdat deze speeltuin kampt met schulden en verouderde afgekeurde speeltoestellen. Kinderen in de binnenstad van Vlissingen mogen hiervan niet de dupe worden!

Van een verontruste inwoner uit Vlissingen, die spreekt namens meerdere ouders, hebben wij vernomen dat het financieel niet goed gaat met de speeltuin in de binnenstad van Vlissingen. In een artikel in de PZC, d.d. 25 mei 2020, werd ook al melding gemaakt dat speeltuin De Oude Stad vanwege de RIVM-maatregelen veel inkomsten misliep.

De financiële nood is zo erg dat de speeltuin de erfpacht en belastingen niet meer aan de Gemeente Vlissingen kan betalen, en dat de energievoorzieningen zijn afgesloten. De meeste speeltoestellen zijn in slechte staat en officieel afgekeurd. Binnenkort mogen de speeltuinen weer open. Voor speeltuin De Oude Stad is dit onmogelijk.

De SGP en VVD willen hierover de volgende vragen aan het college stellen:

De financiële nood bij speeltuin De Oude Stad is geen oud nieuws. Sinds 2018 is het college gewaarschuwd dat financiële middelen ontbreken om de vaste lasten te betalen en te investeren in nieuwe, veilige speeltoestellen. Wat heeft het college met deze waarschuwingen gedaan? Graag een opsomming van verrichte acties.

⦁    Wat wil het college met speeltuin De Oude Stad?
⦁    Inmiddels hebben zich enthousiaste mensen aangemeld die een nieuw bestuur willen vormen voor speeltuin De Oude Stad en zij zijn bereid om vrijwillig daar veel energie in te steken. Krijgt dit nieuwe bestuur een nieuwe kans van het college om speeltuin De Oude Stad te redden en, waar mogelijk, op te knappen, voor het welzijn van de kinderen en gezinnen in de binnenstad?
⦁    Welke hulp kan het college aan dit nieuwe bestuur bieden?
⦁    Hoe kan speeltuin De Oude Stad worden gered?
⦁    De speeltuinen in de Gemeente Vlissingen krijgen, vanwege de bezuinigingen, al steeds minder subsidie. Besturen van speeltuinen worden daarbovenop geconfronteerd met vermindering van inkomsten doordat ze verplicht moesten sluiten. Deelt het college de mening van SGP en VVD dat kinderen in de binnenstad hiervan nooit structureel de dupe mogen zijn, omdat mogelijk speeltuin De Oude Stad straks nooit meer open gaat?
⦁    Hoe geeft het college daar inhoud aan?

Fractie SGP                                 Fractie VVD
Lilian Janse-van der Weele         Tamara Vork-Ritter
Cor Tromp                                    Albert van der Giessen

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Piet (vrijdag, 05 maart 2021 03:09)

  Nou, ik wou dat m'n koetje zo ziek was!! (Op z'n Zeeuws ee!)
  De (bestuurs)leden vinden het al jaaaaren belangrijker om lekker tegen kostprijs te zuipen en elkaar te feeteren...... En dat alles onder de mom: we kunnen anders geen vrijwilligers krijgen. Het is zelfs zo dat zakelijke sponsoren door dit gedrag zijn afgehaakt. Feestjes tot onder de ochtend, zelfs lui die totaal niet in de doelgroep vallen (qua wijk) daar naartoe komen omdat hun paracommerciele activiteiten aantrekkelijk is voor (net als hun) mede zuiplappen! Totaal incapabele lieden. Die mevrouw van de SGP is integer, maar zou eens op een zaterdag nacht (DE zondag) haar oor ten luister moeten leggen. Tokkies

 • #2

  jan (vrijdag, 05 maart 2021 07:43)

  @Piet
  lees de tekst Piet.
  Er staat een NIEUW bestuur met capabele mensen die iets kunnen te popelen om te beginnen.
  Gelukkig bemoeid die mevrouw van de SGP zich ermee, eindelijk actie voor die kids.

 • #3

  Buurtbewoner (vrijdag, 05 maart 2021 15:57)

  @Piet fijn dat er eindelijk ogen open gaan. Er staat een compleet nieuw bestuur te trappelen om te starten en er nieuw leven in te blazen. Volgens de regels en capabel.

 • #4

  Trui (vrijdag, 05 maart 2021 19:25)

  Hier zat ik al lang op te wachten. Vind het heel erg we hebben toen zo gevochten om de speeltuin terug te krijgen. en deze mensen hebben alles naar de knoppen gedraaid.met feestjes en drank. De kinderen zijn er de duppe van. Ik hoop dat de nieuwe mensen het weer op poten kan zetten. We hebben 25 jaar met plezier de speeltuin met en een hele hoop fijne vrijwilligers gedraaid. En deze mensen maken het helemaal kapot. �

 • #5

  Jeanette (zondag, 07 maart 2021 08:01)

  Ik hoop dat er snel voor de kinderen iets wordt gedaan. Eerst Corona en nu omdat de gemeente of verantwoordelijke wethouder niets wilt doen kunnen de kinderen enkel maar op straat spelen en niet in een veilige omgeving. Gevaarlijk met al dat verkeer in de stad.
  Gaat de wethouder hier iets mee doen? of wilt hij de grond verkopen om nog meer woningen erop te laten bouwen!?

 • #6

  Oud speeltuin fan (dinsdag, 09 maart 2021 15:06)

  Hoe dit in godsnaam heeft kunnen gebeuren. De vereniging krijgt ieder jaar duizenden euro's subsidie van de gemeenten. Mits je het natuurlijk op tijd aangevraagd heb en je administratie op orde heeft.
  Waar is in al die jaren de subsidie naar toe gegaan. Niet naar de toestellen in ieder geval.

 • #7

  buurtbewoner (woensdag, 10 maart 2021 17:51)

  is erg duidelijk waar het geld naar toe is gegaan.als je geen inzage krijg in de papieren van de speeltuin en geen ledenvergadering hou en dan de contributie verhoogd zonder mede weten van de leden lijkt me duidelijk waar het geld naar toe is gegaan.oude bestuur zo snel mogelijk weg en het nieuwe bestuur maar hopen dat ze het op de rails krijgen succes

 • #8

  bezorgde bewoner (dinsdag, 16 maart 2021 13:13)

  Ik begreep dat er een wethouder op zit die afspraken niet helemaal nakomt...
  nieuw bestuur succes en hoop dat jullie echt iets mogen gaan doen