Woningen Zeeland boeken grote energielabel-verbetering

Bij 47,5 procent van de woningen in Zeeland is het definitieve energielabel gunstiger dan het in 2015 vastgestelde voorlopige energielabel.

Bij bijna 1 op de 4 woningen is zelfs minstens twee labelniveaus vooruitgang geboekt. Gemiddeld verbeterde het Zeeuwse energielabel van D naar C. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Vattenfall, op basis van RVO en EP-online data.

Meeste woningen verbeterde van label C naar B
Vattenfall maakte voor bijna 95.000 Zeeuwse huizen een vergelijking van het voorlopige en later definitieve energielabel. De meeste Zeeuwse woningen verbeterden van label C naar B (7.444 keer), maar ook een ophoging van C naar A (5.028 keer) en van B naar A (4.917 keer) werd werd vaak geregistreerd. Gemiddeld verbeterde het energielabel in Zeeland van D naar C.

Alle Zeeuwse gemeenten boekten vooruitgang
In alle Zeeuwse gemeenten hebben woningen anno 2021 het gemiddelde definitieve energielabel C: niet slecht maar nog niet écht groen. Wel is er de afgelopen zes jaar in elke gemeente binnen de provinciegrenzen vooruitgang geboekt. Zo hadden 10 gemeenten in 2015 ‘slechts’ gemiddeld energielabel D. De grootste energielabel-verbetering vond plaats in Vlissingen (1,08 label), gevolgd door Middelburg (0,79 label) en Schouwen-Duiveland (0,78 label). Meer informatie over energielabels per gemeente is te lezen via deze link.

Verbetering energielabel noodzakelijk
Om de doelen van het Klimaatakkoord van 2019 te halen, moeten in 2030 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Daarbij hoort dan ook een verbetering van het energielabel. Cindy Kroon, directeur Klanten bij Vattenfall Nederland: “Vattenfall investeert fors in nieuwe groene energieproductie voor onze klanten, maar ook door klanten thuis en op het werk te helpen met energiebesparing en verduurzaming. Allemaal stappen die nodig zijn om het energielabel van woningen en panden te kunnen verbeteren. Gelukkig laat ons onderzoek zien dat we in Nederland op de goede weg zijn, maar er is nog een weg te gaan. Wij onderzoeken daarom nu de mogelijkheid om later dit jaar energieadvies aan huis te kunnen aanbieden, waarbij de benodigde maatregelen in kaart worden gebracht en desgewenst een energielabel kan worden afgegeven.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0