· 

Leerlingen Nehalennia gaan 15 en 16 maart stemmen

Je kan geen krant openslaan of geen actualiteiten - programma zien zonder een lijsttrekker te zien, het is overduidelijk bijna zover: de Tweede Kamerverkiezingen.

Ook onder leerlingen leeft het thema enorm, van brugklasleerlingen tot examenkandidaten, iedereen praat er over. Nehalennia locatie Breeweg heeft daarom besloten om àlle klassen mee te laten met de landelijke scholierenverkiezingen van ProDemos op 15 en 16 maart. Alle leerlingen krijgen op maandag 15 en dinsdag 16 maart een stemformulier die op school worden ingevuld en ingediend. Op dinsdagavond 16 maart worden de uitslagen van de scholierenverkiezing gepubliceerd.

De school kan dan ook zien hoe Nehalennia kiest ten opzichte van andere scholen in Nederland. De campagne is maandag 8 maart van start gegaan. Van alle politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen zijn posters opgehangen in de school. Ook zijn ook posters met QR-codes die doorlinken naar stemwijzers en zal er via de social media van school aandacht aan worden besteed (#nehalenniastemt). In de mentorlessen wordt er aandacht aan besteed en wordt de stemwijzer ingevuld met de klas.

Reactie schrijven

Commentaren: 0