Bevrijdingsfestival Zeeland 2021 wordt thuiseditie

Bevrijdingsfestival Zeeland gaat door, maar in aangepaste vorm.

Met een live radio- en tv-uitzending kan iedereen de Bevrijdingsdag thuis, op het werk of waar dan ook beleven.

De speciale uitzending wordt gemaakt in samenwerking met Omroep Zeeland. De hele dag staan de muziek en de gasten in het teken van het vieren van de vrijheid.

‘Bevrijdingsfestival Zeeland@home’
Door de aanhoudende coronamaatregelen heeft de organisatie van het festival Cultuurwerf besloten dit jaar voor een thuiseditie te gaan. Het festival heet dit jaar dan ook ‘Bevrijdingsfestival Zeeland@home’. “Nog een jaar overslaan is echt geen optie, daarvoor is 5 mei een te belangrijke dag. Met een swingende thuiseditie hopen we zoveel mogelijk Zeeuwen toch een echt Bevrijdingsdag gevoel te kunnen geven”, aldus directeur Cultuurwerf Onno Bakker.

Vrijheidscafé
Vanuit een speciaal ingericht Vrijheidscafé in Cinecity Vlissingen wordt een feestelijk radio- en tv-programma uitgezonden. Het programma bestaat uit gesprekken met gasten over het thema vrijheid, herinneringen van trouwe festivalbezoekers aan het Bevrijdingsfestival Zeeland en korte liveoptredens vanuit het Vrijheidscafé. De live radio-uitzending start 5 mei om 9u00 en is de hele dag via Omroep Zeeland te beluisteren. Liever meekijken? Dat kan via TV of een livestream via de website van het Bevrijdingsfestival Zeeland en Omroep Zeeland.

Foto: Rona Lane  Altın Gün  © Janetta Verheij Cultuurwerf


Ambassadeurs van de Vrijheid
Vanuit CCXL start er om 13:00 uur een live muziekprogramma met optredens van o.a. Altin Gün, S10 en de Zeeuwse band PEER. Tijdens deze livestream komen ook de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid voorbij. De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar: Jonna Fraser, Tino Martin en Davina Michelle.

De H.M. van Randwijklezing en de Vrijheidscolleges zijn ook via een livestream te volgen. Als de coronamaatregelen rond 5 mei het toelaten, hoopt de organisatie een beperkt publiek te verwelkomen in het Vrijheidcafé en tijdens de geplande optredens.

Reactie schrijven

Commentaren: 0